4. Cofaso Proje Yarışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56


Cofaso programını ve eğitim videolarını linklerden indirebilirsiniz. Özellikle eğitim videolarında programın Türkçe kullanımı bulunduğu için bu videoları mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz


Cofaso 6.1 Setup (İndirmek için tıklayınız)

Cofaso Eğitim Videoları

Ayrıca programla ilgili farklı sorularınızı buraya tıklayarak yazabilirsiniz...

Yarışmaya katılma şartları ;

- Yarışma süresi 15 gündür. Projelerinizi 31 Aralık 2009 Saat 00.00'a kadar konuya ekleyebilirsiniz.

- Yarışmaya Aralık 2009 dan önce foruma üye olanlar ve mesaj sayısı 10'un üzerinde olanlar katılabilir.

- Tüm sorular ve açıklamaları ekte verilen dosyada yer almaktadır. Her sorunun zorluk derecesi farklı olduğundan puanlaması da farklıdır. Tüm üyelerin gönderdikleri projeler değerlendirildikten sonra en yüksek puanı alan üyeden başlanarak allta bulunan ödül sırasına göre ödüller verilecektir. En yüksek puanı alan birden fazla üye olması durumunda yapılacak çekiliş ile kazananlar belirlenecektir.

- Birbirinin aynısı veya birbirinden esinlenerek çizim hazırlanmaması ve kopya çekmenin önünü almak için, hazırladığınız her cevabı bu konuya eklemeden önce (eklenti ekleme özelliği yarışma sonuna kadar tekrar aktiftir), mutlaka winrar ile rar dosyası halinde şifreleyerek konuya, şifreyi ise kimseyle paylaşmadan kullanıcı adını ve üyelik tarihini belirterek [email protected] adresine gönderiniz. (Mail adresine sadece dosya şifreleri gönderilecektir, projeler gönderilmeyecektir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım)

- Göndereceğiniz çizimleri sonradan değiştirme gibi bir şansınız olmayacaktır, bunun için konuya eklemeden önce son kontrollerinizi dikkatlice yapınız.

- Yarışma soruları Cofaso programı ile çizilecek olup diğer programlarda düzenlenip, herhangi bir şekilde Cofaso programına aktarılan cevaplar kabul edilmeyecektir.

- Yarışma sorularının cevapları 31 Aralık 00.00'da konuya eklenecek, ödülleri kazananlar ise 15 Ocak 2010 tarihinde açıklanacak ve çekiliş yapılması durumunda çekiliş sırasındaki ekran görüntüleri kaydedilip yarışma sayfasında yayınlanacaktır.

- Yarışmaya Mert Bilgi İşlem çalışanları ve KontrolKalemi.Com Otomasyon Forumu Yöneticileri Katılamazlar.


(1) 1 Adet LG X130 N270 1.6GHZ 1GB 160GB 10" Netbook + 1 Adet Cofaso Mini Lisans
(2) 1 Adet Logitech X-540 70W 5+1 Ses Sistemi
(3) 5 Adet PLC Programlama ve S7 300 Kitabı (Yavuz Eminoğlu)
(4) 5 Adet Pnomatik Elektropnomatik Kumanda Kitabı (Yavuz Eminoğlu)
(5) 5 Adet Step7 ile S7300/400 Programlama Kitabı (PLC Merkezi)
 

Ekli dosyalar

  • 4. Proje Yarışma Soruları.doc
    29.5 KB · Görüntüleme: 855
Cevapları pdf formatında mı yoksa xml formatında mı yollamamız gerekiyor
 
Ya ben bu soruların cevabını biliyorum ama programı kullanmayı bilmiyorum.Eğitim videolarıda hata veriyor.Eğitim için ne yapabilirim.
 
Eğitim dosyalarını sayfadan açmadan bilgisayarınıza download ederseniz hata vermiyor.
 
meraba 3.soruda Şebeke ve jeneratör girişlerinde kaçak akım koruması ilave edilecek denmiş.Faz koruma rölesimi kastediliyor burada yoksa kacak akım koruma rölesimi??Hangisi ifade edilmiş açıklarmısınız.Ayrıca Cofaso programında kumanda ve güç devreleri çizildikten sonra klemens planları vesaireler yapılacakmı yoksa sadece kumanda ve güç çizilip bırakılacakmı yani mazleme şeçimi sipariş listesi gibi
 
Merhaba,

meraba 3. soruda şebeke ve jeneratör girişlerinde kaçak ...

3. soruda, belirtildiği gibi şebeke ve jeneratör girişlerinde kaçak akım koruması isteniyor. Yani girişlerde kullanılması gereken sistem, devre kesici (kompakt şalter) + açma rölesi + troid akım trafosu + kaçak akım koruma rölesi olabilir.

Faz koruma rölesini ise transfer sistemi, şebeke-jeneratör için kullanmak gerekecek.

Kolay gelsin
 

Sn. olcayto;

Lütfen teşekkür mesjı yazmak yerine +pop veriniz. Teşekkür mesajınız silinmiştir.
 
meraba 3.soruda şebeke ve jeneratör girişlerinde kaçak akım koruması ilave edilecek denmiş.Faz koruma rölesimi kastediliyor burada yoksa kacak akım koruma rölesimi??Hangisi ifade edilmiş açıklarmısınız.Ayrıca Cofaso programında kumanda ve güç devreleri çizildikten sonra klemens planları vesaireler yapılacakmı yoksa sadece kumanda ve güç çizilip bırakılacakmı yani mazleme şeçimi sipariş listesi gibi


Bu konuyla ilgilenen sevgili yönetici arkadaşlar lütfen cevap yazarmısınız
 
sayin hackaner sorunun bir bolumune cofaso destek tarafindan aciklama getirilmistir.ayrica sorulari okuduysaniz sadece guc ve kumanda devrelerinin cizimi istenmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst