CNC Router Maliyet Hesabı

rulman meselesi kafamı biraz karıştırdı. şöyle birnek buldum. bu sistemin adı ne olabilir.
IMG_0516kl.jpg
 
Konuyu ilk gören benmiyim yoksa yazılan mesajlar siliniyormu?

Sayın @fatihsvn Öncelikle tebrikk ediyorum forumu hatmetmiş, kimseye fikir verecek bişey bırakmamışsın. motorlar,
kullanılacak sürücüler, güç kaynağı, ustaların deneme yanılmaları (tek te yazmadım) herşeyin cevabını almışşın. Sadec sigma profiller için fikir beyan edeceğim, istediğin ölçülerde kesim yaptırabilirsin. Aldığın yerde bağlantıl elemanlarını bulabilirsin. Değişik açılı bağlantı gönyeleri, vida-somun ayak-pabuç vs. hatta bazı firmalarda hatveli mil-somun+montah yatakları bulunur. Reklam olmasın PM
 
Estağfurullah, sesli düşünüyorum sadece. Bunların hepsini sadece bu forumdan öğrendim. Mühendislik okumadım, kitap da okumadım. Yazılım üzerine çalışıyor olmam sebebiyle teknik okumam ve matematiğim idare eder işte...

Hala şu rulman olayını kavrayamadım. İnatla hazır almayıp büte+badem rulmanla çözmek istiyorum. Birkaç örnek buldum ama emin olamadım.

efcd60b2660ef5e20fe242146f92610701c258d3fb.png


efcd60b2668ee8a1d00ebba22f76526af0191d2478.png


Yukarıdaki örnekte 10mm aluminyuma bilya rulman'ı gömüp üzerine büte mi koyuyor? Herhalde benim motoru bağladığım flanş kısmına rulman yatağı yerine böyle birşey yapmam gerekiyor. Burada siyah olan parça bildiğimiz kaplin midir? Vidalı mili sabitlemek için kullanılıyor herhalde..
 
asıl önemli olan mili çapında işletmek
yani takılacak rulmana sıkıştırmak gerekir
rulmanı da yukardaki aluminyum parçaya sıkıştırırsan sorun olmaz
 
asıl önemli olan mili çapında işletmek
yani takılacak rulmana sıkıştırmak gerekir
rulmanı da yukardaki aluminyum parçaya sıkıştırırsan sorun olmaz

Önce bir 20 mm alimyuma'a "Fıçı makaralı oynak rulman" için yatak açıp önce onu gömüyorum. Sonra üzerine bir büte koyup mili geçiyorum. Sonra büteyi ve alunminyum içindeki bilya rulmanı sıkıştıracak şekilde milin başına kaplin mi bağlıyorum?
 
Tornacının makinası ve becerisine kalmış diyorsun yani. Artık bulursak dediğin cnc turning'de yaptırırız. Şu videoda(7:14'de) motorun bağlanmadığı, sabit olan rulman tarafını somun ile değilde, vidali mile'e açtırdığı segman yarığına segman takarak bilyayı vidali mile sabitliyor. Hangisi daha sağlıklıdır?

 
Folklift üreten yerde bu CNC Turning makinasından var mıdır?

Bir de aşağıdaki gibi bir örnek buldum. Aynen bu şekilde yapmayı düşünüyorum. 2 basit rulmanı, benim direk ayak olarak düşündüğüm 20 mm aluminyumda yatak açıp oraya gömeceğim. Ayrı bir parça yapmayacağım bunun için. Daha sonra mili geçirip, büteyi takıp, somun ile sıkıştıracağım videodaki gibi.
Aynı şekilde karşı tarafıda yapmış. Anlamadığım bu vida o mili bir köşeye ittirip sabitleyeceğine, her iki taraftan motor tarafı ve sabit taraftan çektirmiş. Sizce bu mantıklı mı?

 
Son düzenleme:
önemli olan vidalı mili rulmana düzgünce boşluksuz salınımsız sabitlemen
rulmanı nasılsa şaseye sabitlersin.

support_02.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,794
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst