CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Eksik yazmışım, "Debounce Interval" olmalıydı.

Farklı yorumlar var bence 100-200 gibi değerlerden başlayıp artırarak denemek gerekiyor.

Peki doğru değerin hangisi olduğunu nasıl anlayacağız. Komparatör ile homing yaparak mı olur ?
 
Bilmiyorum, olabilir. Sorunların azalması veya ortadan kalkması gözlenebilir.

Bir optimum değer var diye anlıyorum. Bir yorumda kesin sonuç olmayabileceği.
 
Son düzenleme:
Birde switchleri ortak kullanmak ile ilgili sorum olacak. Kontrol kartımda input sıkıntısı var biraz. 3 home switch i tek input üzerinden kullanma şansım var mı ? home ve limit swicth lerinin ortak kullanımı gibi

Yazınızı görmemişim. İnternette dolaşırken paralel veya seri bağlantıdan en az biri (belki ikiside) anlatılıyordu. İlgimi çekmemişti tekrar rastlarsam aktarırım.

Tek input kullanımı aslında homing için çok uygun, eksenler birer birer sıfırlanıyor. Limit anahtarı olarak kullanıldığında ise aynı anda üçü de devreye girebilir, bu durumda sensörlerin sinyal çıkış voltajının uygun aralıkta kalması lazım. Deneme yanılmalar da riskli olduğu için elektronik bölümünden arkadaşların bu ve benzer konularda yardımına epeyce ihtiyacımız var.

Mach3 ikinci paralel portu destekliyor. Giriş/çıkış pin sıkıntısı için, ucuz BOB ve PC için ilave paralel kartlardan alıp takmak aslında kökten çözüm olabilir. İkinci paralel port ilave sorunlara neden olur mu bilmiyorum, kullanan arkadaşlar varsa deneyimleri çok faydalı olur.
 
Son düzenleme:
BOB almak mantıklı değil. Çünkü yeni alacağında da 4-5 tande giriş var. Halbuki sadece optocupler ile paralel portu koruyan bir devre olsa bir sürü giriş çıkış imkanı olur. Ama böyle bir module bulamadım aliexpress de
 
BOB paralel portu kullanır, paralel portun ise bazı pinleri çıkış bazıları giriştir.

Belki paralel portun yapısına (PC) müdahale ederek pinlerin görevini değiştirmek mümkündür.
 
Paralel portun pinleri sabit değildir benim bildiğim. İster giriş ister çıkış olarak kullanırsın? yanlış mı biliyorum?
 
Ben sabit biliyorum, en azından büyük bir kısmı.
 
Bildiğim kadarıyla PC tarafında paralel port pinleri değiştirilemiyor. Yani giriş pinleri çıkış (veya tersi) olacak şekilde değiştirilemiyor, donanım izin vermediği için.
 
Yanlış biliyorum o zaman özür. Tekrar inceledim. Sadece 4 tane input varmış.. 4 tane daha input için Breakoutboard harcanmaz yer kaplatılmaz ki panoda. Üzerinde 4 tane optocoupler olan mini bir module 2 port için yeterli olur(bulamadım ben hazırını). Kendim PCB ile uğraşmaya üşeniyorum.


25fem.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst