CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Evet mümkün, sadece yaklaşım sensörüyle değil limit anahtarıyla da kullabilirsiniz.

Doğal olarak "Input Signals" da aynı pin numarası ile ikisininde seçili olması gerekir (X Home, X++ veya X--).
 
Son düzenleme:
Evet mümkün, sadece yaklaşım sensörü değil limit anahtarıyla da kullabilirsiniz.

Doğal olarak "Input Signals" da aynı pin numarası ile ikisininde seçili olması gerekir (Home, X++ veya X--).

Bunun mümkün olmadığı söylenmişti bana :) Çok teşekkür ederim çok işime yarayacak bir bilgi edinmiş oldum :) : )
 
İnternette gezerken gördüğüm aşağıdaki sayfada anahtarlarla ilgili debouncing (yansıma), elektriksel gürültü sorunu için, Mach3'de Config/General Config menüsündeki "Debounce Interval" değerini 2000-5000 arasında deneme yanılma ile çözümü önerilmiş. Belki birinin işine yarayabilir.

http://www.cnczone.com/forums/mach-software-artsoft-software-/99732-mach3-homing-problems.html

Aynı konuda farklı bir kaynak;

http://www.cnccookbook.com/CCCNCNoise2.html

Use Mach 3 Debounce

I put this one first because it is easy to try. Limits and similar inputs can be debounced in software using Mach 3. This can help to reduce noise sensitivity. Most sources recommend trying a debounce value of 1000 to see if it improves the situation. Values as high as 2000 are sometimes recommended.

Sometimes this debounce option can cause problems in homing circuits, such as strange reversals of motion, so be on the lookout. It is not a panacea. Lower values of debounce may make your switches more accurate and repeatable. It's worth experimenting to find the optimum lowest value that eliminates false hits from noise.

Değer olarak 1000'den başlanmasını 2000'e kadar çıkılmasını önermiş. Bazen homing ile ilgili sorunlar (yön değişimi) oluşabileceği, gözlenmesi gerektiği uyarısı var. Düşük debounce değerlerinin anahtarların daha doğru ve tekrarlanabilir çalışmasını sağlayabileceği belirtilmiş.

Konu elektrik gürültüsünün giderilmesi (topraklama) hakkındaki, aşağıdaki sayfanın devamında yer alıyor.

http://www.cnccookbook.com/CCCNCNoise.html
 
Motor ve anahtar kablolarım ekranlı (sargılı bakır tel). Yanlış anlamadıysam motor ve anahtar tarafında ekran kablosu bağlı olmayacak. Diğer uçlar nereye bağlanmalı?
 
Referans all home dediğinizde X=6 Y=20 olan mengene konumu, X=5.72 Y:19.8 olabiliyor. Bunun sebepi proximtylerin hassasiyetnin yeterli olmaması.

Mesajınızı okuyunca moralim bozuldu. İnternette okuduğum yazılarda ise Çin malı ucuz yaklaşım sensörlerinin hata oranının bile 0.01 mm civarında olduğundan bahsediliyordu. Limit (sınır) anahtarı yerine yaklaşım sensörü/anahtarı seçmemin de nedeni buydu. Amaç sorun halinde veya tabla üzerinde belirli bir noktaya gitmek istendiğinde, makinayı sıfırlayarak (homing) gidebilmek.

X ve Y eksenlerinde en az 6-7 şer kez denedim (arada ileri geri hareketler de yaptım). Hata söylendiği gibi 0.01 mm yi aşmadı. Bu hatanın bir kısmı da makinanın mekaniğinden ve/veya komparatör kolundan kaynaklanıyor olabilir.

Sizdeki sorunun nedeni voltajın düşük kalması ve/veya gürültü olabilir. Ben 15V adaptör kullanıyorum. Sağlıklı çalışması için genelde 24V öneriliyor.

Not:

1) Henüz spindle ı bağlamadan denemeler yapıyorum. Spinle bağlanınca belki olumsuz etkisi olabilir.

2) Nereye bağlayacağımı bilmediğim için motor ve sensör kablolarının ekranları da henüz boşta, bağlı değil. Bağlanınca olumlu etkisi olabilir.
 
Son düzenleme:
0.01 değil onların hassasiyeti. F500'den fazla hızda gelinince o kadar hassas hesap yapabileceğini zannetmiyorum. Bence sorun hız ile alakalı o zaman.

24V, yüksek amper. -6 olarak eskiden kestiğim parça şu an -5.7545'de kontak oluyor. Bilemiyorum komperatörü olanlar ölçebilir mi?
 
Son düzenleme:
0.01 değil onların hassasiyeti.

Ne demek istediğinizi anlayamadım. Komparatörle 0.01 mm yi geçmeyen hatalar okuduğumu söylüyorum.

Homing yaptıktan sonra 300 mm uzakta komparatörü sıfırlıyorum, tekrar homingden sonra G0 X300 ile gönderip komparatörü okuyorum.

Mach3 sıfırlarken (homing) hızı düşürmüyor mu zaten?
 
Son düzenleme:
Değer olarak 1000'den başlanmasını 2000'e kadar çıkılmasını önermiş. Bazen homing ile ilgili sorunlar (yön değişimi) oluşabileceği, gözlenmesi gerektiği uyarısı var. Düşük debounce değerlerinin anahtarların daha doğru ve tekrarlanabilir çalışmasını sağlayabileceği belirtilmiş.

2 farklı Debounce değeri var hangisine 1000-2000 arasında değer girmemiz gerekiyor. Düşük debounce den kasıt 100 200 gibi değerler yazmak mı ?

Birde switchleri ortak kullanmak ile ilgili sorum olacak. Kontrol kartımda input sıkıntısı var biraz. 3 home switch i tek input üzerinden kullanma şansım var mı ? home ve limit swicth lerinin ortak kullanımı gibi
 
"Debounce Interval"

Farklı yorumlar var, bence 100-200 gibi değerlerden başlayıp artırarak denemek gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst