Cep Telefonu Yedek Parça İhtiyacı Olanlar

Scorpion42

Katılımcı Üye
Katılım
19 Şub 2016
Mesajlar
439
Puanları
56
Yaş
34
Konum
KONYA
Merhaba arkadaşlar,
Bazı cep telefonu modellerinin orijinal yedek parçaları Türkiye'de az bulunduğu gibi hiç satışı olmayanlarda var. Bizzat başıma geldiği ve tabiri caizse karaborsacıların ilanlarından başka bir ilan bulamadığım için bu konuyu açma gereği duydum. Telefon tamirinden az çok anlayıp ta, ben kendi telefonumun parçasını değiştirebilirim diyenler, parça sorunu yaşayan arkadaşlar, bana özelden yada bu konu üzerinden yazarak ulaşabilirler.

Bilmenizi istediğim önemli notlar;
1. İhtiyacınız olan parçaları yurt dışından sipariş ederek getirteceğim için, satıcının çalıştığı kargo şirketi durumuna göre kargonun elime ulaşması min 15 max 90 günü bulabilmektedir. ZAMAN sorunu olan arkadaşlar bunu iyi düşünsün.

2. İhtiyacınız olan parçanın cihaz marka, model ve varsa parça kodunu verin. Size cebinizden çıkması gereken toplam tutar şu derim eğer uygun derseniz, parçanızı sipariş ederim.

3. Parça geldikten sonra eğer montaj edemem bende başkasına yaptıracağım vs diyen olursa, ilgili parçanın montajıyla ilgili teknik desteği severek verir yada cihazın bana ulaştırılması durumunda birebir montajını yapabilirim. (Lehimleme işleri hariç, telefon için havya istasyonum yok. Olsa emin olun o konuda da yardımcı olurdum)

4. Bu işten çıkarın ne diyenler olabilir. Benim asıl amacım; birçok mesajımda da belirttiğim gibi insanların alternatifi olmadığı durumlarda ticaret anlayışından, esnaflıktan bihaber/yoksun kişilerin eline düşerek, ceplerindeki olan parasına göz dikenlere fırsat vermemek. Bazen 30-40 TL'lik bir parça ihtiyacınız olur bakarsınız, aranırsınız ama o parçayı ne hikmet ise 90-100 TL'den aşağı satanı bulamazsınız. İşte bu gibi durumlar için bu konuyu açtım. İşin maddiyat kısmına gelecek olursak; yüksek meblağlı malzemeler için alacak kişinin vazgeçme ihtimaline karşı getirteceğim parçanın parasının bir miktarını peşin yatırmasını isterim (bir nevi kapora). Ben sipariş ederim alacak kişi cayarsa o parçayı kişiye özel getirttiğim için ne benim işime yarar nede ha denince satılabilir. Ayrıca getirteceğim parçalarla ilgili ben uygun fiyat olarak şu derim (Türkiye'den alacağınız fiyata göre emin olun çok çok daha hesaplı fiyat veririm) kabul ederseniz getirtirim. Her ne kadarda da amacım yardım etmek olsa benimde bu süreçte bir takım harcamalarım ve göze aldığım bazı riskler (gümrüğe takılma durumu, arızalı bozuk ürün çıkması veya deforme olmuş ürün gibi) durumlar olacaktır. Zira bu riskleri de cebimden ödeyeceğim için ürün fiyatına ekleyeceğim küçük bir miktarı kimse çok görmesin. Sonra bana; ben ebaydan, aliden bilmem nereden baktım, bu filan yerde en ucuz şu fiyat vs. diyen olmasın diyecek arkadaş bi zahmet kendi siparişini kendisi versin.

Arkadaşlar dışarıyla alış-veriş yapanlar az çok bu durumları bilir. Yukarıdaki verdiğim ücretlendirme sadece bir örnek olması açısındandır. Bakarsınız parçanız ucuz bir şeydir bir riski yoktur, hali hazırdaki siparişlerimin arasına sallar geçerim arkadaştan da 1 kuruş para talep etmem. Mesele yardımcı olmaktan ibarettir. Telefon tamircilerinde sıkça duyduğumuz abi açılırsa su geçirmezlik özelliği gider, kapağı değişirse NFC özelliği çalışmaz gider, bu parçayı bulamazsın gibi sözlere izane dediklerinin aksini idda edecek malzemeleri getirtiyorum. Arzu eden iletişime geçsin, onun haricinde goy goy yapacaklar rica ediyorum konuyu gereksiz mesajlarınızla meşgul edip mundar etmeyin.
 
ya biz kapora verdik, malzeme max 90 gün bekledik. yok napacaz ??
özelden mi ?? konuşacaz ..
 
Hasan Bey sipariş vereceğiniz malzemede herhangi bir olumsuzluk olurda gelmeyecek olursa, bununla ilgili ben size bilgisini veririm ve bana gönderdiğiniz kapora bedelini size geri iade ederim. Sizlerden kapora isteme sebebim ise mesajımda belirttiğim gibi alacak kişinin vazgeçmesi yada birdaha bana hiç cevap vermemesi gibi durumlar içindir.
 
belli bir kredi olsa veya mal gelince ödemesi yapılsa hesaptan veya karttan çekilse aramızda birbirimizi bağlayan mağduriyeti engelleyen bir sözleşme yok sonuçta
 
Note5 siyah model için s-pen ihtiyacım var ama birebir orjinal olması lazım

Sent from my SM-N920C using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
Aksesuar ürünlerinde çok bir fiyat farkı olmamaktadır hatta TR'den fazla fiyatlarla karşılaştıklarım bile var. İstediğiniz kalemler GG'da 30 Tl'den orijinal başlığı altında satılmaktadır. Oradan temin eder hatta öncesinde satıcıya mesaj atar orijinal değilse ücretsiz iade (kargo size ait) ederim dersiniz akabinde baktınız yan sanayi iade eder bir kuruşta para ödemezsiniz. Mırın gırın ederse de GG'a mesajı kanıt gösterirsiniz olur biter.

Daha çok yedek parça elektronik ürünlerde uygun fiyatlar olmaktadır.
 
belli bir kredi olsa veya mal gelince ödemesi yapılsa hesaptan veya karttan çekilse aramızda birbirimizi bağlayan mağduriyeti engelleyen bir sözleşme yok sonuçta

Haklısınız Hasan Bey, ama ben ticari bir iş yapmadığım için böyle bir sistemim yok ve sizin dediğiniz şekilde yapsam bu işten iyi komisyon almam gerekir.
Buradaki amaç sadece tecrübesiz ve ihtiyacı olan üye arkadaşlara yardımcı olmak, aynı zamanda yardımcı olurkende kendim mağdur olmamak. Değilse sizde herhangi bir yurt dışı siteye üye olup kredi kartınızla ürün siparişi verebilir getirtebilirsiniz. Bununla ilgili forumda da farklı konular mevcut. Hiç bulamadınız http://aliexpressbuy.net/ adresinden bilgi edinebilirsiniz.
 
Size anlaşılması açısından basit bir örnek vermek isterim;
Üye arkadaşlardan birine Sony Xperia Z serisi (z2 olsun) lcd ekran gerekti. TR'de bu parçanın min. fiyatı 200 TL'den aşağı doğru düzgün yok. Bu parça yurt dışından bu kişiye 100 TL'ye gelse alacak arkadaşın kârına mıdır değil midir? Kırık vs riskide yok o riskide ben üstleniyorum. Anlatmaya çalıştığım bu arkadaşlar. Bu sadece bir örnekti. Zira aynı ürünü daha uygun fiyata satanlarda var ama buda TR'de olduğu gibi 200TL' lik ekranı 150TL' ye satanların kalitesi gibi düşünün. Kargodan ne çıkacağı neyle gönderileceği satıcı iletişimi vb konular muallak.
Ekstra olarak benim yaptığım bir diğer yardım hizmet neye sayarsanız sayın, bildiğim onarabileceğim değişim yapacağım cihazlarda da yardımcı oluyorum. Aynı örnekten yürüyelim. Z2 nin ekranı değiştirteceksiniz. Piyasada 300 TL' den aşağı ekran değiştiren ve size garanti veren filan olmaz. Ben size ekranı contası bilmem nesini 130 TL' ye getirttim diyelim. 150 TL' ye montajını yapar gönderirim. Bu kadar basit yarı yarıya da fiyat oynar. Garanti mi? Sadece arızalı parçanızı değiştirdim ve su sızdırmayacağına eski hali neyse şuan ki halide o derim. Kasanızda sorun (darbe vs almış deforme olmuştur bu gibi durumlar ayrı) vardır su alır. Bundan da anlaşılmasın ki "kardeşim yaptın canavar bidaha su almayacak hadi gidelim havuza, denize" değil. Dikkatli kullanın. Sonuçta Sony bile su kesinlikle almaz demiyor sadece belli kriterlerde suya dayanıklı diyor.
Velhasıl durum bu arkadaşlar. Mesajlarınızı ve isteklerinizi bunlara uygun yazar gönderirseniz memnun olurum.
 
yurt dışından gümrüksüz mal getirmek sadece kişisel kullanım içindir.

bu tarz parçaları sürekli gümrüksüz getirdiğinizde gümrük tarafından takibe alınıp kaçakçılıktan ceza yiyebilirsiniz

millete yardımcı olacağım diye başınız belaya girmesin dikkat edin
 
yurt dışından gümrüksüz mal getirmek sadece kişisel kullanım içindir.

bu tarz parçaları sürekli gümrüksüz getirdiğinizde gümrük tarafından takibe alınıp kaçakçılıktan ceza yiyebilirsiniz

millete yardımcı olacağım diye başınız belaya girmesin dikkat edin

İlginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bizde kişisel kullanım için getirttiğimiz den dolayı herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Adetli ve normal bir sipariş verdiğim için bu ürün herkulade de gümrükten geçmekte ve uygun görülmediği taktirde gümrükte ücretlendirilmektedir. Sizin bahsettiğiniz olay toplu ürün siparişleri ve ticari amaçlı o işten para kazanmaya çalışanlar için geçerlidir diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,971
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst