Bulaşık makinesinden yanık kokusu...

bugün taşma swicini değiştirmek için makinayı ters çevirdim , altındaki sac ın 4 vidasını alınca ne var ne yok gözünüzün önünde zaten (ilk sefer üst kapak dahil tüm sacları sökmüştüm , acemilik işte) swicin fişi yine kavrulmuş ama swich sapasağlamdı. fiş pabuçları iyi basmıyor yada ark yaptığı için erimiştir diye düşünürken gördümki 3 fiş de sapasağlam. bu sefer yanık kokusuyla birlikte swiçin yanmasının taşma ile alakası olmadığından emin oldum , swicin altındaki taşma halinde suyun kaldırma gücüyle switch i çalıştıran şamandrada kupkuruydu zaten.
yukarıdan bir yerden su sızıntısı olmasından şüpheyle makineyi çalıştırıp aşağıdan izledim. ve gördümki kapaktan aşağıya damla damla su sızıyor, sızan su kablo demetine damlıyor ve yolu izleyerek swicin fişlerine ulaşıyor ve soket ve swicin yanmasına sebep oluyor.

swicin yerini değiştirerek su gelmesini önledim ama az da olsa tabana su damlıyor kapaktan. kapak lastiğini inceledim belli bir deformasyon göremedim ama sızıntıya bir çare bulacağız bakalım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,549
Kullanıcılar
450,137
Son üye
hasanyalcin

Yeni konular

Geri
Üst