Bu soruna UPS mi Regülatör mü?

Aynı olay benimde başıma geldi salonda modemim prize bağlı . Ne zaman klimayı çalıştırsak ara ara internette kopmalar oluyordu. Fazla akım çektiği için dalgalanmalar oluşuyor sanırım. Bende salona giden hat tarafına değilde başka bir tarafa modemi bağladım. Sorun kalmadı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hayır arkadaşlar.
diğer arkadaşlarımın bahsettiği gibi zaten modeme gelen adaptörler voltajı gereği kadar dengelemekte elektrikten şüphe etmeyin lütfen. UPS cihaz alımına gelince ben aldım bir tane geçen hafta 75 lira. al koy kenara dursun sigorta niyetine kafan rahat olur. ancak problem zaten senin de tespit ettiğin gibi modemin yeri. dimmer diyorsun parazit kaynağıdır. sanırım belirtmemişsin ama wifi kullanarak bağlanıyorsundur muhtemelen. ben modemle laptopun arası 3 metreyken arada saç kurutma makinesi çalıştığında internet kopması, yavaşlaması yaşayan biri olarak açıkça şunu söylüyorum.. modemin yerinden. wifi sinyalini bozan birşeyler var. denemesi 5 TL git al bir data kablosu eğer modeminde data portu varsa. bağla kabloyla laptopuna aç kapa dimmeri saç kurutma makinesini ampulu çamaşır makinesini bak bakalım kopma olacak mı??
 
blackmamba da klimadan bahsetmiş. şunu da gözlerimle gördüm klima da gayet güzel bir parazit kaydağıdır. konferans görüşmesi ile holdinge bağlanıyorduk canlı. odada var 50 kişi patron karşında klimayı açtığın anda görüntüde çizgiler beliriyor seste cızırtı başlıyordu. naapalım patrona ayıp olmasın diye pişerek konferans görüşmesi yapıyoduk :)
 
jengeese dimmer diyorsun ama bence onla çok alakalı değil. Benim modemim salondayken klima ile arasında en az 8 metre vardı ve etrafında başka elektronik bir cihaz yoktu. Klimayı açınca evin girişindeki panoda az da olsa cızırtı yapıyordu fazla akımdan dolayı, salona giden hat tek bir sigortaya bağlı. Salondaki klima, prizler ve lamba aynı buattan dağılıyor klima çalışınca gerilim dalgalanması yaratıyor hatta, prize bağlı modem de gerilim düşümünden dolayı bağlantısı kopuyor. Modemi içeri aldım kafa rahat.
 
zaten sen de beni destekler nitelikte yazmışsın blackmamba :) ama sen akıma bağlıyorsun olayı ben parazite. akımla ilgili olamaz çünkü bir arkadaşımın da belirttiği gibi zaten doğrultmaçtan geçirilerek bir trafo ile besleniyor modem. ayrıca benim verdiğim klima örneği de bunu destekliyor. yani havai hatları, klima dimmer saç kurutma makinesi gibi cihazlar etkiliyor. eğer akımdan olduğuna çok eminseniz ben de beni yanıltmanız için diyorum ki alın bir 5 metre data kablosu çakın ucuna RJ45 i takın ethernet portunuza sonra çalıştırın klimayı. bir problem kalmadığını göreceksiniz. kalırsa da ben de yeni bişey öğrenmiş olurum.
 
Hiç denemeyim valla ben onu o sıkıntıdan kurtuldum ya başka bir şey istemiyordum aylarca çektim neden acaba diyordum teknik servis çağırdım bir şey yok dediler modemin servisine sordum onlarda bir şey yapamadı dedim en iyisi yerinin değiştireyim sonunda oldu şimdi eskiye dönüp kablo bağlantısı ile bağlanmayı hiç ama hiç almayayım. Aslında ikimizde aynı şeyi konuşuyoruz ama farklı sorunlardan olduğunu söylüyoruz senin dediğin daha mantıklı olabilir ama dediğim gibi 8 metreyi nasıl etkileyecek ki o klima? 24 lük daikin bir klima ve başka bir elektronik eşya yok. UPS üzerinden çalıştırılırsa bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst