Bu soruna UPS mi Regülatör mü?

turgutcaa

Üye
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
44
İyi günler, elektrikçi arkadaşların yardımı gerekli.

Sorunum şu:

Evde akşamları internet kullanırken sürekli kopmalar oluyordu. Ne olduğunu önce anlayamadım. Daha sonra tesadüfen odaların ışıklarını yaktığımda (tasarruf ampülleri mevcut) 20 saniye kadar sonra internetin sürekli koptuğunu farkettim. Sanırım elektrikte dalgalanmalar olmakta.

Bunu önlemek için modem/internet korumalı bir UPS mi almalı yoksa regülatör mü alıp modeme bağlamalı.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bence iyi bir elektrikçi götürüp gerekli kontrollerin yaptırmalısınız.
çıkan sonuca göre hareket etmelisiniz.
eğer elektriğiniz kaliteli gelmiyorsa = sorun sizdense sizin tesisatın düzeltilmesi, sorun XEDAŞ'ta ise dilekçe ile başvurup durumun düzeltilmesini isteyiniz.
 
bence iyi bir elektrikçi götürüp gerekli kontrollerin yaptırmalısınız.
çıkan sonuca göre hareket etmelisiniz.
eğer elektriğiniz kaliteli gelmiyorsa = sorun sizdense sizin tesisatın düzeltilmesi, sorun XEDAŞ'ta ise dilekçe ile başvurup durumun düzeltilmesini isteyiniz.


Kendi evime baktırabilirim ancak sorun dışardan kaynaklı ise elektrik firmasının düzelteceğini hiç sanmıyorum. Umurlarında değil hiçbirşey çünkü. Elektrik kesilince bile aradıktan 2 saat sonra geliyor adamlar kendi trafolarına
 
UPS tavsiye ederim çünkü sadece modemin değil harddiskin ekran kartında voltaj kesilmesi oluyor. Findows da bu logları göremezsin ama LINUX da ayrıntılı bir şekilde görebilirsinz..

Kolay gelsin..
 
Modem adaptörünü daha kaliteli bir adaptörle değiştirmeyi dene.
 
Senin sorunun telefon hattinda yada slipterinda elektirigin bir etkisi olmaz voltaj 110 a kadar dusse bile adaptor cikisi sabit verir genel de adaptorlerin uzerinde yazar adaptorlerin 110 v 250 v gibi internet servis saglayicini ara internetin hizini dusurt sorunun cozuldugunu gorursun

A10 cihazımdan gönderildi
 
Modemin kopması başka nedenlerden dolayı da olabilir.Belirli bir değerin çok altında ya da çok üstündeki voltaj dalgalanması bu kopmaya direk neden olamaz.Çünkü ADSL ve telefon hattını direk kullanan diğer dial-up (Çevirmeli) modemler,sadece 220 volt ac-12 volt ac.'lik bir adaptör girişi ile çalışırlar,cihaz içinde bu giriş 12 volt dc.ye çevrilip,iyice regüle edilip kendi iç devresi beslenir,bunun da bir artı-eksi ac. voltaj giriş toleransı ayrıca kendi içinde vardır.Dolayısıyle çok büyük voltaj değişikliği olmadan modemin bundan direkt etkilenip de kopması(Örneğin tasarrufların yanıp-sönmesi,vb. etkilenmesi)direk olarak söz konusu olamaz.

Modemler ister dial-up,ister ADSL tip olup da telefon hatlarıyla direkt beslendiklerinden dolayı,bu hatlardaki parazitlerden,bağlantı sorunlarından doğrudan etkilenip koparlar.Bence arızayı öncelikle bu yönde arayın.Telefonu kaldırıp dinlediğinizde sürekli sabit bir ses olmayıp da hafif cızırtılar,parazitler varsa eğer,bunlar direk modem hattının kopma sebebi olurlar,buna dikkat edin.Kar,yağmur,rüzgar,vb.dış etkenlerle,dış bağlantılarda oluşan sorunlar(Eve girişteki tel. pano bağlantısı,direk üzerindeki bağlantı,vb.) veya ev içindeki tel. dağılımındaki kablo bağlantısı kusurları(Lehim yapılmadan bağlanan kablo ekleri,tel. hattı ayırıcısı(Splitter) öncesi ve sonrasındaki,giriş-çıkış jak bağlantıları,modemin çıkışı ve ethernet kartı girişindeki ether.kablosu bağlantıları(Zayıf temaslı olan irtibatları),eth. kartıyla pc'ye girdikten sonra,PCI yuvasındaki zayıf veya iyi olmayan yerleşmeden,işletim sistemindeki zararlı bir yazılımdan veya arızadan dolayı apansız kesilebilir.

Pc'den olup olmadığı başka bir pc(Örneğin bir laptop) ethernet fişi masaüstünden sökülüp,direk buna takılarak anlaşılabilir.Dizüstü rahatça kopmadan nete bağlanıyorsa,mevcut işletim sisteminizde kusur olduğu anlaşılır.Başka bir neden modemin iç yapısından olabilirdi,ancak 3 ayrı değişik modemle denendiği için bu arıza olasılığı da otomatik olarak elenmiş oluyor.Windows'da "Ayarlar-Ağ bağlantıları-Destek-Onar" kısmında otomatik olarak ağı da onarmayı bir deneyin.Kesin nedeni tam olarak da belli olmayan hat bağlanamama veya hat kopmalarında,hattı otomatik olarak temizleyerek bazen bu türden sorunlara da çözüm olabilmektedir.Kolay gelsin.
 
Binbasida iyibir aciklama yapmis sorunun modemden ve voltajdan degil dostum internetin hizini dusurt buyuk ihtimal duzelir tlekomun kablolari yuksek mbsde yaniyor slipteri degistir ve internetin hizini dusurt duzelmezse telefon diregi yada kutusundan eve gelen kablo baglantisina baktir yuzde 99 duzelir

A10 cihazımdan gönderildi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst