Bu Motorun Bağlatısı nasıl olmalı

Merhabalar. Motor klemens bağlantılarının resmi görülmektedir. Bu motor tek fazlımı üç fazlımı. Bunun bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor. Bana tek fazlı bağlantısı gerekmektedir.

Şimdiden teşekkürler.

motorun üzerindeki klamens yıldız 3gen klamensi ancak baglantı sekli monafaze bir motor

EGER RESME DİKKATLİ BAKSAYDIK KLAMENS İN 2 VİDA DELİGİ OLDUGUNU ANCAK TEK VİDA İLE TUTTURULDUGUNU GORÜRDÜK Kİ ZATEN 2. DELİGİN MOTOR ÜZERİNDE UYGUN BİR YERİ OLMADIGINI KARŞILIĞININ DA KOR OLDUGUNU FARK EDERDİK

bu da bize aslında motorun tamir gordugunu ve ürerinde bant yada baska bir ek yapmak yerine eski bir motordan yada yeni bir 6 klamenli bir porselen baglantı takıldıgındıgını gosterir

motor a seri lamba ile enerji verirsen Yani evin anahtarından aldıgın 2 ucu deydirirsen baglantı şeklini cok kolay cozersin eger seri BENİM FİKRİM YOK ÇUNKÜ 2 YONLU YADA 3 DEVİRLİ BİR MOTOR OLMA İHTİMALİ AYNI BAĞLANTI (SARGIYI) OLMEDEN BİR ŞEY DEMEK DOGRU OLMAZ

KOLAY GELSİN
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu arada kablo üzerindeki etiketler v1 alt sol u2 üst sol v2 üst sag alt sol gozukmuyor ama bu düzende u1 olması gerekir bu da 3 fazlı motorun u-v-w olan baglantıda w olan ucun eksikligini gosterir acaba kondansator ü sonradan mı takmıslar merak ettim bir de bu var buyurun buradan yakın

yolla motoru da bakayım bende merak ettim :D
 
Arkadaşlar yardımlarınız için herkese teşekkür ederim. İnternet bağlatısındaki sorundan dolayı kimse dönemedim. Kusuruma bakmayın lütfen. Bugün deneme fırsatı bulacağıma inanıyorum. Net,ceyide buradan paylaşacağm..
 
Arkadaşlar, Herkese tekrar merhaba, Motoru çalıştıramadım. Uçlara lamba ile enerji verdim. Bi yerde lamba yandı fakat motor dönmedi. Diğer uçların hiç birinde içraat yok.

Motor yanık olabilir mi? Yada seri bağlı lamba ile enerji verdiğim için dönmüyor olabilir mi? Yada motordan çıkan 4 kablodan ikisini bir birine mi bağlamak gerekiyor...

iyi akşamlar..
 
Sayın teonet28 arkadaşım.
Seri lamba ile sadece bobinlerin sağlamlığını test edebilirsin. Motoru çalıştıramazsın.
Benim tahminimce 2 kablodan faz-nötr verirken diğer 2 kabloda yön değiştirmek için kullanılır. Yani yön değiştiren kabloların bağlantısını yer değiştirdiğinde dönüş yönü de değişmiş olacaktır.
Motor bağlantı kısmının resmini yeniden çekersen veya bağlantıları tarif edersen yardımcı olurum. Hangi bobinin uçları hangi kabloya bağlı, kondansatör nereye bağlı ?
Bu bilgileri verirsen sorununu çözeriz.

Bir de şunu merak ediyorum.
Resimdeki klemense bağlanan kabloların diğer uçları nerede, herhangi bir şeye bağlımı, yoksa boştamı. Yani bir kontaktör veya farklı bir pako şaltere filan bağlımı ?
 
Sayın Şey,

Şu an resim çekemiyorum ama şöyle anlatmaya çalışayım.

Rasimi baz alarak klemens tablosunda 6 uç bulunuyor.

Sol üst uç boş. Sol üst 2 . uç kondansatör, ve mavi kablo ile dışarıya çıkıyor. Sol üstten 3. uç gri kablo ile dışarıya çıkıyor.

Sol alt 1. uç ise Kondansatörün diğer ucu ve kırmızı ince kabloyla motorun içine bağlantı var. Sol alt 2. uç ise yeşil ince kablo ile motor içine bağlantı var, Siyah renk ise dışarıya çıkıyor. Sol alt 3. uç Kahve renk ile dışarıya çıkıyor.

Dışarıya toplamda 4 + 1 (toprak) 5 kablo çıkıyor. Bu motor şu an için makinaya bağlı değil yani panosu yok. Biz bu motoru bahöçe kapısı açıp kapamada kullanacağız. Motor 0,12 kw olup redüktörlüdür.

Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir. Şimdiden çok teşekkürler
 
Bu motor baya eski olmalı çünki bu yapıda daha büyük motorlara rastladım roman yapımı olması lazım.çünki onların işçilikleri bu şekilde kabadır ve kendilerine hastır. arkadaşım bu motor 3 fazlı,U1,V1,W1 sembolleri X,Y,Z girişlerini U2,V2,W2 girişleri ise U,V,W girişleri temsil eder.Motora yol verirken biliyosun yıldız-üçgen yol vermeli veya softstarter lada yol verebilirsin.bu mantıkla bağlarsan çalışır.kondansatör veya ekstra bi heyecana gerekyok...
 
Sayın Mustafamz Motor tek fazlı olduğunu biliyoruz. Zaten 4 kablo çıkıyor...
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Üst orta ve sağ klemense motordan gelen kablo varmı ?
Yani U2 ve V2' ye motordan uç geliyormu ?
 
Sayın Şef, Öncelikle size verdiğim bir önceki cevapta hatalı yazdığım isim için özür diliyorum.

Üst orta ve sağ uçlarda gözle görünür extra bir kablo yoktu. Ama isterseniz eve geçtiğimde tekrar kontrol edeyim. Ek kablo bi kondansatörün iki ucu ve motora giden iki kablo vardı. Bunlarda belirttiğiniz yerlerde değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,676
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst