Bir çaylağın CNC yapma merakı...

İyi ağa sana 4.5 ossun :D 15 lik kare kızak bile olur abi. Dünyanın yükünü çeker.
20 ye bağlayalım ray'ları
 
Kontrol için metal tabanlı polyester bir pano, hava akışı için fanlar, eksenler için banana vb jaklar, limit siviçler vs için jakları unutmayın derim.
 
Ayrıca bilgisayar ve monitörü de kapalı bir alanda kullanmakta fayda var malum mdf çok toz çıkarır pleksi ise statik olarak sağa sola yapışıp kalabilir
 
Peki eksen motorları için kaç v kaç amper power supply kullanmam gerekiyor
 
Harcayabileceğin bütçeyi söyleyebilirsen daha iyi olur. 10.000'i geçmelim? 7.000'i geçmeyelim diye... Ben makinayı 6-7 bin e mai ettim.(ettim sandım). Ek masraflarla oldu 10.000.
 
Harcayabileceğin bütçeyi söyleyebilirsen daha iyi olur. 10.000'i geçmelim? 7.000'i geçmeyelim diye... Ben makinayı 6-7 bin e mai ettim.(ettim sandım). Ek masraflarla oldu 10.000.

aslında 10.000 civarını hiç düşünmemiştim. Belki bunu söyledikten sonra belki kimileri takibi bırakacak kimisi cevap vermemeyi tercih edecek ama birçok amatör gibi kısıtlı bütçe ile işe başlayabilirim. Bu ay 1 belki 2 profil , diğer ay araba, sonra kızak , dişli rulman motor pano vs.. derken yavaş yavaş planlıyordum aklımdaki rakam 2-3000 civarındaydı ama istediğim ebatta bu fiyat imkansızın altında kalacak . Bu yüzden şöyle söyleyebilirim ayda 1-2 parça almayı düşünebilirim . belki 2 senede toparlayacağım ama pat diye ortaya koyabileceğim bir birikmişliğim yok . Bulmaca gibi yavaş yavaş ilerlemeyi düşünmüştüm. Kaldı ki profesyoneller gibi ne alacağımı ne yapacağımı bilmediğimden araştırıp fikir edinip cebimdekiyle orantılı ilerlemeye çalışacağım
 
Z ekseni toplanabilir olmadı. Zar zor soktum ve ayar yapmadım. Vidaları arkada kaldı. Spindle'ın hemen arkasına bir aluminyum daha yapıp önden vidalamalı. Ve vida deliğinde ayar mesafesi olmalı.


Çin'den iyi ve şık bir çözüm aşağıda. İkinci bir levha ilave bir sıkıntı. Spindle'ın Z ve X raylarından uzaklaşması momentin de artışı demek. Buradan seslenelim, Hertz ve Arel firmaları da belki benzer şekilde yandan bağlanan modeller üretir.

Yan_Spindle.png
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Geri
Üst