Basit zamanlayıcı yapımı

Katılım
27 May 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin.

hayırlısıyla ya ağustos ya da kasıma askerim sıkıntı şu benim olmadığım dönemde akvaryumla ilgilenebilecek kimse yok eğer bazı zamanlayıcılar ile akvaryumu desteklersem benim olmadığım süreçte ölmelerini engellemiş olurum.

elektronik terimleri ve sistemleri genel olarak bilmiyorum ama bu işlere elimin yatkın olduğunu düşünüyorum.

en basit zamanlayıcıyı nasıl yapabilirim ???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba yapacagın devrede hangi zamanda akvaryum motorunu calıştıracan yani hangi aralıkta

- - - Updated - - -

suan kapatiyom yarin bi bakarim
 
aslına bakarsanız işin ters olan tarafı ben tek saate birden fazla cihaz yapmayı düşünüyorum. bu şekilde yemleme, ışıklandırma vb. konuları ayarlamış olurum diye düşünüyorum. hatta mümkünse su kanalları oluşturup bu sayede su değişimi ve benzeri zorlukları da atlatmayı düşünüyorum.

aklıma şu tırnaklı cihazlardan almak geldi ona bağlı bir çoklu prizle işlemleri oluşturmak yada tam tersi çoklu prize birden fazla takıp her birini ayrı ayrı çalıştırmak.

bir tane aldım denemek amaçlı kısa sürede sıkıntı yaşattı sonrasında içini açtım belki kendim yapabilirim diye ama çarklar falan fazla detaylı onun yerine buraya üye oldum :)
 
ışıklandırma ve motoru yaparken zaman saati isini görür ama yemleme konusunda ayrı bir sisteme ihtiyacın var galiba
 
ışıklandırma ve motoru yaparken zaman saati isini görür kasım ayında askere gideceksen bunların yanında ısıtıcıda kullanırsın ama yemleme konusunda ayrı bir sisteme ihtiyacın var
 
büyük bir yem kabı yapıp kapağını akvaryuma bakar şekilde sabitlemeyi düşünüyorum zamanlayıcı yardımı ile de kapağın aç kapa yapmasını ümit ediyorum yani kapaklar falan kolay ama bir zamanlayıcı nasıl yapılır onu bilemiyorum :(
 
tam olarak neyi amaçlıyorsun? daha detaylı açıklarsan yardımcı olmaya çalışalım.
 
yazınızı okudum yanlış anlamayın askere gıtcem dıyorsunuz bukadar zaman çok fazla zaman saatıde yapsanız uzaktan telefonlada kontrol etsenız bu iş guvenılır bır iş değıl enıyısı yapacağınız bır arkadaşiniz veya dostunuza baktırmak bır örnek vereyim uzaya çeşitli hayvan gonderdıler dünyanın en ıyı teknolojısını kullandıkları halde hayvanların ölmesıne engel olamadılar siz basıt zamanlama devresiyle çozerım dıyorsunuz bence hayvanlara yazık eder günahlarına gırersın :)sorun senın çözümde senın başarılar hayırlı teskereler dılıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,688
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst