Arıza tespiti

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Boru sensörlerinin sağlamlik testi nasıl yapılır.

Multimetre buzzer moduna alıp uçları temas ettirip, daha sonra sensör ucunu çakmakla ısıtıp buzzerin otmesini bekliyorum. Doğru mu bu işlem. Yada ekranda bi değer mi görmek lazım. Yada baska ne şekilde tespit edebiliriz sağlamlığı
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba. Tam mekanik yapılı, içinde bir gaz bulunabilen veya daha basit yapılı olan termostatlar; ya sıcak su içine veya çakmakla dışarıdan ısıtılıp elektriki açma-kapama kontaklarının (Soğutma-ısıtma tekniğinde kullanılan) açma yapıp yapmadığı (Araçlardakinde ise su geçiş yolunu by-pass yapıp yapmadığı gibi) kontrol edilir.

Dijital yapılı elektronik devreli (Digital Temparature Control) termostatlarda yer alan PT100 türünden olan sensörlerde de, artan sıcaklık artışı değişiminde, bu mevcut direnç (Omaj) değerinin, bu sıcaklıkla doğru orantıda artıp artmadığına multimetreden direk okunup bakılarak sağlam/bozuk olup olmadığına kesin karar verilebilir, ayni şekilde. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst