Arçelik 3320sa Ç. Makinesi Motor Dönmüyor

ar3340f

Üye
Katılım
21 Nis 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
değerli ustalar
3320SA makine su alıyor, karttan tıkır tıkır program sesi geliyor ama kazan dönmüyor, sıkmaya alıyorum suyu tahliye ediyor ama yine kazan dönmüyor, sıkmıyor. kömürleri kontrol ettim sorun yok, yeterli uzunlukta. yine de temizledim tekrar taktım sonuç aynı. son olarak kömürlere gelen kabloları/soketleri kontrol ettim hiçbirinde elektrik yok. bildiğim kadarıyla biri elektrik biri toprak olmalı ama hiçbirinde elektrik yok. sorun nerede olabilir? sırasıyla nereleri kontrol etmeliyim? ne tavsiye edersiniz?
NOT: ek bilgi olarak daha önce kapı kilidi bozulmuştu tamirci yeni kilit taktı. 1 hafta sonra yukarıda belirttiğim sorun meydana geldi. tamirciyi aradım kapı kilidinde sorun olabilir deyip kilitteki 1 kabloyu kes, kilidi bypass yap dedi. yaptım ama sonuç yine aynı. bu bypass ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba diye eklemek istedim. kilidin bypasslı halini ekte resim olarak paylaştım. turuncu ve kırmızı kablolar elektrik bandıyla yapışık, diğer uçları açıkta. acaba bu bağlantı şekli motora elektrik gitmesini engeller mi? sorun bu değilse başka ne olabilir? şu an köy yerindeyim, merkeze inmem zor, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
şimdiden teşekkürler
saygılar
 

Ekli dosyalar

  • 20220813_123131.jpg
    20220813_123131.jpg
    128 KB · Görüntüleme: 38
önemli not: şu an köy evindeyim, şehre inmem, makineyi götürmem zor, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
tekrar teşekkürler
saygılar
 
elektronik kartta lehm atığı olabilir kontrol ediniz
Öncelikle cevap için çok teşekkürler. Kartı sökmek bayağı zor görünüyor denedim yapamadım. Yine denicem de 1 püf noktası varsa söylerseniz sevinirim. Bir de motor kömürlerine elektrik gelmiyor ve motor dönmüyor onun haricinde herşey çalışıyor. lehim atığı bu şekilde nokta atışı 1 soruna yol açar mı? Yani lehim atığı daha başka sorunlara da yol açması gerekmez mı?ayrıca bu yaşadığım soruna başka ne yol açabilir? Başka ihtimaller nelerdir? Tekrar teşekkür ederim
 
Tamir esnasında makinayı yatırdıysanız motor hız kontrol kartına su kaçmış ve arizalanmış olabilir.motor kabloların takip ederek kart'a ulaşabilirsin.
 
Tamir esnasında makinayı yatırdıysanız motor hız kontrol kartına su kaçmış ve arizalanmış olabilir.motor kabloların takip ederek kart'a ulaşabilirsin.
Öncelikle cevap için çok teşekkürler. Bu sorun ortaya çıkıncaya kadar makine hiç tamir görmediği için yan yatır ma vs de olmadı. Yine de alakası var mıdır bilemem ancak benim esas merak ettiğim husus kömürlere giden kablolarda neden elektrik olmaz? Bunun sebebini yada sebeplerini tespit edebilirsek oradan yürüyebilirim diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler
Sayın ustalar motor kömürlerine giren kablolarda neden elektrik olmaz? İhtimaller nelerdir?
 
Son düzenleme:
Sayın ustalar motor kömürlerine giren kablolarda neden elektrik olmaz?
 
elektronik kartta lehm atığı olabilir kontrol ediniz
Ustam lehim atığı böyle bişey mi yoksa bu yanık mı? Çaresi nedir? Tamir olur mu yoksa yeni kart mı almak lazım? Ne tavsiye edersiniz?
20220918_104938.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst