Apartmanımız İçin Jeneratör Seçimi Yardım

gokhan33

Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.Apartmanımız için elektrik kesildiğinde otomatik olarak devreye girecek jeneratör alacağız.Dizel bir jeneratör almayı düşünüyoruz.30 KVA civarında bir jeneratör almayı düşünüyoruz.Ama jeneratör markaları hakkında fazla bir bilgimiz yok.Hangi marka jeneratör almalıyız,hangi jeneratörlerde parça,servis sorunu yaşamayız.Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.Teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
30 kva neye yetecek anlamış değilim sanırım küçük bir apartman
jeneratör markası seçmeden önce size gerekli olan kaç kva jeneratör lazım olduğudur önce bunu tespişt etmeniz gerekir. bunun içinde şöyle yapmalısınız aşağıdaki soruları tek tek cevaplamanız gerekir .

1- jeneratör nereleri besleyecek
2- asansör varmı jeneratör destekleyecekmi?
3- daireler beslenecekmi beslenecekse kısmenmi-yoksa taMAMIMI
4- kısmi beslenecekse burada daire içerisindeki yük ayrımları nasıl yapılacak
5- sayaçlar dairelerin kapısndamı yoksa bodrumda bir yerdemi
6 - jeneratör koymak için uygun yeriniz varmı
jeneratör işlerinde keşif ücretsizdir biza almıyoruz kimseninde aldığını sanmıyorum bu soruları kafanızda cevapladıktan sonra keşif istersiniz gelirler yada bana özel mesaj atın daha çok yardımcı olabilirim sanıyorum
 
apartman için jeneratör kullanılacaksa jeneratör için ayrıca jeneratör odası tasarlanmalı artı havalandırma sirkülasyonu sağlanmalıdır. artı jeneratör gücü 15kva dan büyük ise ruhsatlandırma şartı vardır. acil durum aydınlatma sistemi kullansanız yeterli olur jeneratöre de gerek kalmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst