Jeneratörü otomatik çalıştırma

Size öncelikle böyle birşey lazım:https://www.emkoelektronik.com.tr/tr/urunler/jenerator-kontrol-cihazlari bunun başka marka ve modelleri de var.
Bu cihazı yine bu firmaların teknik servisi montajı yapacak suyun yükseldiğinde jeneratörünüzün aküsünden ki bunu tavsiye etmem(su uzun süre yükselmezse veya sıvı seviye rölesi vede sıvı elektrodları arıza yaparsa jeneratörünüzün aküsü boşalır) küçük bir ups veya invertörlü akülü harici bir elektrik alacak bir sistem taktırın devreye
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
jigle için servo motor ile çekip bırakabilirsiniz 90derecelik servolar iş görür herhalde

servo motorun kontrolü için arduino tarzı bir kart ile hem seviyelerin kontrolü hemde servonu kontrolü,hemde jeneratöre star vermesi için bir çıkış koyarak yazdırabilirsiniz

veya sadece servo motor için ne555 enregresi ile yapılmış servo devresi yapıp ileri-geri kontaklarını zaman rölersi gibi şey üzerinden geçirip kaç sn gibi sürüde çalışıyorsa eski haline getirtilebilir.
yada hazır jeneratör kartları ile yapılırmı araştırmak lazım
 
Aslında kafama takılan tek şey bu sayılır. Jikle olayını nasıl çözebilirim. Seviye kontrol devresi akü ile beslenebilir sanırım. Jeneratör marşlı, marş aküsünden devreyi beslesem, seviye kontrolle marş rolesini beslesem diye düşünüyorum ama tek sıkıntı jikle işte. Bunu elektronik bir şekilde cozemem, tamamen mekanik bir sistem olmalı.
jeneratörler stop selonoidi var bundan kullanabilirsin piston şeklinde çalışıyor
 
Slm derin kuyunun panosunda sıvı seviye rölesi vardır büyük ihtimalle rölekapalı kontagını marş rölesinin kontagıyla marş bastıra bilirsin jikleyide arabalarda otomatik kilit motorları satılır 12 volt onunla kolu ileri geri çektire bilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst