Anti Faz Nedir?

cesurturk

Üye
Katılım
26 Nis 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
56
Arkadaşlar geçen gün bir tanıdığım bana antifaz ı sordu valla bu işin okulunuda okumama rağmem anlamadım piyasa jargonunda bi anlamı varsa onu bilmiyorum bilen varmı acaba?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
antifaz ı bende ilk defa duyuorum acaba nötr demek istemiş olamazmı
 
antifaz teknik bir ses terimidir elektrik terimi degildir.
 
2 farklı fazin kısa devresine antifaz denir.
 
Dubai'de BURJ AL ARAB'ın çok büyük elekrik yükü yüzünden, Şebeke salınımını bozacağı için kullanılan bir teknoloji. Oluşan AC bozuk alternansın tersini(Antifaz) bir Osilatör ile üreterek oluşan bozuk dalgalanmayı düzeltmek.

Aşırı yük sonucu normal sinüs formu Bozulmuş bir AC alternansın ,tam tersini üretir iseniz bunu bozuk dalganın üstüne bozulma ise aynı anda verireniz normal Sünüs AC dalga olur.
 
Son düzenleme:
İlginç,
Herhalde çok düzgün bir geribesleme sistemi olsa gerek.
Çekilen gücün kaynakta yarattığı, gerilimin dalga şeklinin sinüs eğrisine göre simetrisini , aynı mili saniyelerde ve aynı güçte aynı genlikte aynı frekansta vereceksin,
yaptığın müdahalenin olumsuz etkisinide tekrar aynı yolla anında düzelteceksin.
Doğru anladıysam, zor iş
 
Faz ve nötrün birbiri ile çkışmasına kısa devre
iki fazın birbiri ile çakışmadına anti faz denir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst