aktif/reaktif oranı niye hala 22-23 lerde

Tristörlü kompanzasyon kontaktörü (mekanik anahtarlama yok dediği bu olmalı) ve 1mili saniyelik (monofaze kondansatör bağlanabilen) röle ile yapılır bu.

DYCOM'un yaptığı ile aynı gibi

Röle kullanılmaz demişler ama mutlaka bir işlemci ile akım kontrolü yapılıyordur.

(Yanılıyor da olabilirim. Ön yargılı davranmamak gerekir.)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
değerli meslaktaşlarım
benden size bir tavsiye şimdiye kadar rfk rölesinde devrim yapmış ve referansları en sağlam
röle hangisi diye sorsam bana %75 niz entes diyecektir ben de size entesin en son sürümü olan
rg-3 12/c sürümün tavsiye ederim deneyin bağlantıarınızı doğru yaptığınızdan emin olun parametreleri
doğru girin ve set up yapın göreceksiniz ki endüktif reaktif ve kapasitif reaktif sorununuz ortadan
kalkacaktır deneyin ve görün derim benden bu kadar saygılarımla. Varol KANBUR
 
sanırım pazarda yer bulabilecek bir çalışma. şimdiye kadar yapılan sistemler 1 fazı baz alıp ona göre 3 fazıda kompanze etmeye çalışıyordu. Bu faza bağlı bir sürü floresan ampul oldumu sistem başlıyordu bir sürü kondansatörü devreye almaya diğer fazlardan dolayıda reaktif (cap.) sayaçta başlıyordu dönmeye. kompanzasyonda en güzel çözüm her fazı ayrı kontrol etmek sanırım, zira konfeksiyon (tek fazla çalışan dikiş makinaları..vs) gibi yerlerde 3 faz dengeli dağıtılmaya çalışılır. bazen öğle bir rast geliyorki çalışması gereken tüm makinalar tek fazda sonra bi bakıyorsunuz kompanzasyon altüst olmuş faz gerlimleri desen birbirinden bi haber. :)
 
tamam ama bunlar piyasaya çıkalı ne kadar olduki? daha yeni sayılırlar. bunun yanında 3 fazıda ayrı ayrı değerlendirmek (F-N) daha iyi sonuçlar verir tabi maliyet yükselir.(tedaştan gelen cezaların yanında hiç bişeydir genede)
 
selam
Arkadaşlarıma katılmakla birlikte,eğer yüklerin çok hızlı değişiyorsa(kaynak ve punta makinaları gibi) tristör kontrolü de sorununu çözebilir.Bunlar reaktif güçteki değişimlere milisaniyelerle ifade edebilen hızlarda cevap verebiliyorlar.Ve kondansatörleri devreye alternansın sıfır olduğu noktada alıyorlar.
Ayrıca sisteminde harmonikler varsa bu da kompanzasyonun iyi olduğu halde reaktif güçten ceza yemene neden olabilecek bir durumdur.
 
ARKADAŞIM senin sorunun röle ayarları ile ilgili oldugunu tahmin ediyorum kondansatör devreye alma zamanı ve deşarj süreleri uzun ise bu oronların böyle olması normaldir..daha önce bnmde başıma gelmişti bu olay röle yayrlarıyla sorunu düzelttim..
 
sevgili meslektaşım avare80
öncelikle aktif reaktif değerinin yüksek olduğunu yazmışsın ve 12 kademeden bahsetmişsin
eğer 12 kademenin hepsi çalışıyor ve aktif durumda ise kompanzasyonun yetersiz demektir ikincisi diğer arkadaşlarımında bahsettiği gibi yük değişimleri işletmenizde fazla olmaktadır bbuda rölenin tepki süresine denk gelmiyordur
üçüncü şık ise işletmenin reaktif güce ihtiyacı olmasına karşın reaktif güç kontrol rölen bunu görmüyordur
benimde daha önce başıma bu problemin aynısı gelmişti (Cosq) değerini 0,99 ayarlı olmasına rağmen yeterli kompanze etmiyordu röleyi değiştirip (Cosq) değerini 1,00 a aldıktan sonra bu problemim ortadan kalktı
 
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...
röle ayarlarının kontrolünden ve bir de harmonik ölçümünden başlıyorum...

sonucunu size söylerim...
 
arkadaşlar yeniden merhaba.....
dediğim gibi işletmemde bulunan 9 A.g dağıtım panosunun girişinden akım ve gerilim harmoniğini ölçtüm.Gerilm harmoniği max. 9-10 u görüyor. Amaakım harmıniğinin durumu hiç de iç açıcı değil .35 i gördüğüm yer oldu.Harmonikler en fazla 5.harmonik sonra 7. sonra da 3. akım trafosu bağlantılarına baktım ampermetre ile ölçtüm değeri A.t oranı ile çarpıp baktım prophi değerleri doğru 3 faz da dengeli.

Sistemde Prophi rgkr var.Onun ayarlarına baktım. Şöyle bir değişiklik yaptım. Kondansatör kademesidevreden çıkarma fasılası 40 sn idi 20 sn ye ye düşürdüm.
Diğer ayarlara da baktım.Bu ayarlarla ilgili size bir kaç şey sormak istiyorum.

:Harmonik sınır değeri bende Ht 00 olarak ayarlı kullanma kılavuzunda sınır değer tablosu var acaba en yoğun harmoniğe göre burdan bir seçim yapmanın faydası olur mu?
:Kondansatör kademe oranı bende tüm panolarda bu değer 0 .... bir etkisi var mı?
:12 kondansatör için de kondansatör gücü tanımlanmış ama bazılarında kondansatör aynı olmasına rağmen güçleri farklı mesela 4.kademe 50kvar: 32.5 kvar
8.kademe 50 kvar 64kvar olarak tanımlanmış. Bunların etkisi nasıl olur.

Biraz uzun oldu ama:) durum şimdilik böyle
cevaplarınız çok işime yarayacak..şimdidden teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst