reaktif oranı 0/0 29 kapastif oranı 0/0 8 ayarları

voltaj420

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
konya il özel idaresinde elektrikcilik yapmaktayım.asfalt şantiyesinin kompanzasyonu için yeni RG3-12C/CSreaktif güç kontrol rolesi aldık. bağlantılarını doğru bir şekilde yaptık iki gün sonra alarm ledi reaktif enerji oranları ledi ve kademe hatası ledi yanıyor. sayaç köhler marka çarpanı 160 bizim rolenin akım trafoları 600/5 cos& 0,98 akım trafosu oranını 120 programı 10 kademe sayısını 12 olarak ayarladım.
1.kademeye 2,5 kvar
2.kademeye 5 kvar
3.kademeye 10kvar
4.kademeye 20kvar
5. 40
6.20
7.20
8.20
9.20
10.kademeye tek fazlı R fazına 2.5 kvar
11.kademeye tek fazlı S fazına 2.5kvar
12.kademeye tek fazlı T fazına 2.5 kvar
kondansatör yerleştirdim. tanımasını da yaptırdım ne yapmam gerekiyor. reaktif oranı 0/0 29 kapastif oranı 0/0 8 ayarları nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayaç hakkında yetkili kişilerden bilgi almanızı ve de bilmediğiniz kalibrasyon ayarlarını yani set değerlerini değiştirmeden detaylı bilgi almanızı tavsiye ederim. Aksi takdir de olumsuz sonuçları ve de yüklü meblağları görebilirsiniz. Kolay gelsin...
 
voltaj420 kardeşim, 40 kvar lık kondansatörü 1. kademeye uygulamanız gerekiyor.ayrıca kondansatörleri sisteme otomatik olarak tanıttıktan sonra, kapasite hanesinden kondansatörleri doğru tanıyıp tanımadığına bakınız.kondansatör hata ledi yanıyorsa kontaktör 3 faz çıkışı yapmıyor yada o kademeye ait kondansatör boş görünüyor.yıldız ledi yanıyorsa,2 -3 faz ve bu fazlara ait KL uçlarını değiştirin.kolaylıklar diliyorum.
 
Reaktif eneri oranları ledi yanıyorsa; ceza oranları, rölede ayarlanan oranları aşıyordur.
Kademe hatası ledi yanıyorsa; ya kondansatörün bacaklarından bir-ikisi oransız akım çekiyordur, ya da kontaktör bacaklarından bir-ikisi geçirmiyordur.
Röle alarm verdiğinde aşağı ok'a basıp hangi alarm kodunu verdiğini görüp, hangi kademedeki kondansatörün arızalı olduğunu bulabilirsin.

cos-fi 0,98 değilde 0,99 yap.
Kademe alma, kademe bırakma sürelerini kontrol et. (1-2 saniye düşür)
Bir de şu değerleri tam anlamadım:
voltaj420 ' Alıntı:
reaktif oranı 0/0 29 kapastif oranı 0/0 8
%29 %8 mi?

Kondansatör testini yaptırırken mümkünse yük çekmeyin. Röle kondansatör değerlerini tam algılayamıyor bazen bilginize...
 
slm benimde entes c serisi ile ilgili bir sorunum var.
sayaç mekanik endüktif oran %22 ve değişken kapasitif % 0
burası dershane yük fazla yok alakası varmı acaba
 
systems arkadaşım,akım trafosunun değerini girerek kondansatörleri otomatik olarak tanıttığınızı varsayarak cevap veriyorum. cos fi ayar hanesine girerek cap kısmındaki 1.00 dan geriye doğru (99-98 gibi)gelirseniz devreye kondansatör alarak reaktifi düşürebilirsiniz.tabiiki kapasitife de dikkat ederek.selametle
 
systems ' Alıntı:
sayaç mekanik endüktif oran %22 ve değişken kapasitif % 0
burası dershane yük fazla yok alakası varmı acaba

kompanze arkadaşımın önerisi doğrudur. Bu sayede, röle kapasitife yönelik kompanzasyon yapar. Kapasitif oran biraz artabilir bu durumda, mahsuru yoktur. Sonuç olarak da endüktif oran düşer.

systems arkadaşım, kademelerde monofaze kondansatör ihtiyacı varsa koy. Malum dersanalerde yükler biraz dengesiz olur.
Bir de akım trafosu kaçlık? Büyük geliyorsa eğer röle tam kompanzasyon yapamaz (Sağır kalır.).
Kondansatörleri de kontrol et. Değer yitirenleri değiştir (Çok eskimeyenleri de köprülü bağlayıp monofaze olarak kullanabilrirsin.)
 
arkadaşlar benim de entes 12 c ile ilgili bir sorum olacak... kondansatorleri monofaze veya trifaze bağladığımda test sonucu aynı değerleri gorebiliyorum.Ancak difaze (RS veya RT) bağlanan grupları OFF şeklinde algılayarak devreye almıyor.Bu konuda bigisi olan varsa paylaşmasını rica edyorum...
 
moner69 ' Alıntı:
arkadaşlar benim de entes 12 c ile ilgili bir sorum olacak... kondansatorleri monofaze veya trifaze bağladığımda test sonucu aynı değerleri gorebiliyorum.Ancak difaze (RS veya RT) bağlanan grupları OFF şeklinde algılayarak devreye almıyor.Bu konuda bigisi olan varsa paylaşmasını rica edyorum...

Entes RG3-12C modelinde difaze bağlantı yok maalesef...
 
moner69 arkadaşım,entes C-CS serilerinde difaz ölçüm bulunmamaktadır.1-3 faz esas alınmış.bilginize
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst