Akıllı binalardaki teknik sistemler

Ayrıca arkadaşlar damper motorları ve otomasyon için www.ontrol.com işinize yarar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
slm bilgiler için teşekkür ederim gerçekten iyi birde Scada da kullanılan bbc panoları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
Sn berdibek ark oncelikle alakan icin cok tesekkur ederim

- Ornek bi denetleyici secip burdaki degiskenlerin ne anlama geldigi nasil secildigi konusunda bi calisma gonderebilirmisin santralden cikan hava 23-25 derece olmali diye biliyorum ne kadar dogru vs

- Bir kontrolorun ornek bi baglati semasi varsa gonderebilirmisin ve t1/t2 lerin poziston bilgileri ile cok tesekkurler

* Yeni bir santral gordum emis ve ufleme uniteleri arasinda filitre vari yuvarlak bi kasnak var ve bu kasnak bi surucu ile kontrol ediliyor bu sanirim karisim havasi icin kullaniliyor
 
Sn berdibek kusura bakmayın bir türlü sınavlardan fırsat bulup ana şema için teşekkür edemedim. Teşekkür ederim. Wincc ve kullanıyorum. S7 200 ile programlayacağım. Doğrusu işe nerden başlayacağım bilmiyorum. Bu güne kadar wincc öğrenmeye çalıştım. Belirli bir yee geldiğimi düşünüyorum. sizce nasıl bir yol izlemeliyim bir öneriniz var mı teşekkür ederim
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Fancooll hakında biligi verirseniz sevinirim.Motor ve termostat bağlantı şemaları ve motor devrini daha hızlandırmak için neler yapabilirim.
 
Arkadaşlar bütün bu sorularınızı karşılayacak bir yazıyı mevcut yazıya ek olarak hazırlamaktayım bu topic altında takip edebilirsiniz yeni sorulrınız var ise yine bu topic altında sorabilirsiniz.
 
Sn Berdibek Oda sıcaklığının sabit tutulmasını scada olarak nasıl yapabilirim. Bir de bu sistemi matlab kullanarak fuzzy ile programlatıp S7 200'le kontrol edebilir miyim. yardımınız için teşekürler.
 
Sayın ayevestaliognnot,

Bir odanın sıcaklığını kontrol etmek için matlap veya fuzzy kullanmanıza gerek yok. S7-200 plc de yapılan bir pid programı ile kontrol edileblir. Forumda bu konu hakkında birçok yazı var. Scada olarak wincc programını kullanabilirsiniz.
 
merhaba arkadaşlar bac sistemiyle yapılmış örnek proje bulabilirmiyim.teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst