Akıllı binalardaki teknik sistemler

bilgi paylaşan herkese cok tesekkür ederim....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
konuyla ilgisizlik büyük bir bilgi kaybıdır buda bunun açıklaması olmalı..
 
paylaşımdan dolayı saygılar
 
Berdibek kardeşim harikasın öncelikle bukadar güzel bilgiler için eline sağlık.

aklıma gelen ilk sorum bina yönetim sistemi ile çözülmüş bir hastanede ameliyathaneler ile ilgili bilgi(hangi bilgiler nasıl alınır) ve frekans convertörlü aspiratör ve vantilatörü olan %100 taze havalı klima santrali ile fc 'li olamayan santarali ayıran özellikleri özetlemeni rica ediyorum.

Selam,
Ameliyathaneden sıcaklık, nem ve mahal fark basınç bilgisi alınır. sıcaklık ve nem emiş kanalı üzerine mahal fark basınc sensörünün + ucu ameliyathaneye eksi ucu koridora takılır.

genellikle hjenik mahallere basan santraller fclü olarak şeçilir ve bunların basma ve emme hatlarına da fark basınç sensörü konur. çünkü mahallerde vav dediğimiz cihazlar olduğu için bunlar damper konumlarını açıp kapatmalarına göre kanaldaki basıncın değişimine sebep olurlar. fclü olmasının aslında iki amacı vardır hem kanalda oluşabilecek fazla basınçı engelleyip sistemi korumak hemde kanaldaki basınç kontrolu ile motorun hızını ayarla***** enerji tasarrufu sağlamak olarak özetliyebiliriz.
 
Merhababen ali sahin, bir mühendislik firması adına kontrol olarak romanya santiyesine gidiyorum. Fakat chillerin calısma pernsibin yeni ögrenmeye başladım, bencede çok önemli bir konu. aslında elektrik teknisyeniyim anlamadıgım bir konu var, fancoillere giden soguk su tekrar evaparatör e gittiginde, gaz tarafından soguyor anladıgım kadarıyla. Sonra gazında soguması için chiller gurubununiçinde kondansere gidiyor ve kuleden gelen hava ilemi soguyor ??? Bunu cok merak ediyorum !!! ali sahin
 
sorunuz un cevabı ,bana göre birkaç cümle ile bitmez.gittiğiniz yerde de zaman zaman kafanıza takılan sorular olacak dır.bundan dolayı yanınıza UYGULAMALI SOĞUTMA tekniği .Nuri ÖZKUL. almanızı öneririm.aradığınız soruların tüm cevabı orada var.
 
Merhabalar,
Bir fancoil cihazı ortalama ne kadar elektrik tüketir acaba bilgisi olan var mı?
 
Acaba bu konuyu staj defterini doldurma da kullanabilir miyim ne dersiniz iklimlendirme okuyorum bu arada
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst