Akıllı anahtar montajı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMQ14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MEMQ14

Üye
Selamlar herkese.
Aqara marka akıllı anahtar montajı yapmak istiyorum. Anahtar ikili ama su an tekli olarak kullanmak istiyorum. Bunun için ekstra bir nötr hattı gerekiyormus. Anahtarları söktüm. Mavi kablo anladığım kadarıyla nötr hattı. Emlak konut sitesinde oturuyorum.
Öncelikle bu akıllı prizi kullanabilir miyim?
İkinci olarak bu mavi kablolar klemensler ile birleştirilmiş. Buradan ben anahtara nasıl kablo çekebilirim.
Son olarak mutfak prizinde üç kablo bağlantısı var. Tekli anahtar.
Ama oda da iki kablo bağlantısı var. Mutfağa ben bağlantı yapmak istesem nasıl olacak.
N ye nötr bağlayacagim
L ye faz
L1 e de lambaya giden bağlantıyı yapacağım. O şekilde yazılmış diğer konularda.

Ya da bir elektrikçiden yardım almam daha mı mantıklı olur?

Ekli dosyalar

• 20250702_225723.webp
    20250702_225723.webp
    56.5 KB · Görüntüleme: 31
  • 20250702_160547.webp
    20250702_160547.webp
    92 KB · Görüntüleme: 31
  • uk-2-way-light-switch-v0-pukd9u4giqja1.webp
    uk-2-way-light-switch-v0-pukd9u4giqja1.webp
    62.9 KB · Görüntüleme: 31
herkese selamlar tekrardan. civarda bir elektrikçi ile görüştüm. bana bu civardaki emlak konut sitelerinde renklendirmeye uyduklarını ve ışıklarda da nötr hat olduğunu söyledi. nötr hatların bağlı olduğu wago klemenslerde ekstra yer yoktu. 5 li tırnaklı wago klemens aldım. bu şekilde bağlantıları yaptım. şu an üç tane prizi hem manual olarak hem de telefon üzerinden yönlendirebiliyorum. evde olmadığım zamanlar ışıkları belli saatlerde üçer beşer dakika aç kapa şeklinde programlıyorum.

biraz daha sipariş vermek istiyorum ama yatak odası ve salon vaviyen anahtar. yatak odasındaki bir anahtarda nötr hat var. ama diğerinde yok. tek nötr hat gelmeyen yer. buraları akıllı anahtar ile çalıştırabilir miyim? (Fotoğraf yan çıkıyor düzeltemedim)

Ekli dosyalar

• 20250928_194948.webp
    20250928_194948.webp
    19 KB · Görüntüleme: 22
  • O1CN01y1UGb326ipBxOm9Wk_!!727277696[1].webp
    O1CN01y1UGb326ipBxOm9Wk_!!727277696[1].webp
    57.6 KB · Görüntüleme: 23
Herkese selamlar. Vaviyen anahtar olan yerler için satıcı bana bir tanesini normal bağla. Diğerine sadece faz ve nötrünü bağla. Faz nötr bağlı olanı uygulama üzerinden normal bağlı olanı yönlendirerek programlayabilirsin dedi. 43824.webp
Bu anahtarlarında birinde nötr hat vardı. Faz da oradaydı. Faz olan anahtardan ikinci anahtara giden iki kablo var. Bu iki kablonun birini birinci anahtarda bulunan faza diğerini de aynı şekilde birinci anahtarda olan nötr e bağlayarak ikinci anahtara faz ve nötrü taşıdım. İkinci Anahtar açma kapama işlemini yapıyor. Birinci anahtar ise uygulamadan kumanda ediyor. Umarım anlatabilmişimdir

Herkese selamlar. Vaviyen anahtar olan yerler için satıcı bana bir tanesini normal bağla. Diğerine sadece faz ve nötrünü bağla. Faz nötr bağlı olanı uygulama üzerinden normal bağlı olanı yönlendirerek programlayabilirsin dedi. Ekli dosyayı görüntüle 121151
Bu anahtarlarında birinde nötr hat vardı. Faz da oradaydı. Faz olan anahtardan ikinci anahtara giden iki kablo var. Bu iki kablonun birini birinci anahtarda bulunan faza diğerini de aynı şekilde birinci anahtarda olan nötr e bağlayarak ikinci anahtara faz ve nötrü taşıdım. İkinci Anahtar açma kapama işlemini yapıyor. Birinci anahtar ise uygulamadan kumanda ediyor. Umarım anlatabilmişimdir
Vaviyen bağlantıda faz ve nötr aynı kasada olmaz. Faz 1. de ise Nötr 2. kasadadir.

Vaviyen bağlantıda faz ve nötr aynı kasada olmaz. Faz 1. de ise Nötr 2. kasadadir.
hocam lambaya giden nötr den bahsediyorsunuz sanırım. benim oturduğum yerde tüm prizlere ek olarak nötr hat çekmişler. aldığım akıllı anahtarlara da bu nötr hatlar sayesinde bağlantı yapabildim üstte resimlerde görebilirsiniz mavi kablolar var. Ama bu vaviyen bağlantılarda sadece faz olan yerde ilave bir nötr hat çekilmiş. ikinci kasa da malesef ek bir nötr tesisatı yoktu. Ben de bu şekilde bir çözüm buldum. Faz olan kasaya sadece nötr ve faz bağladım. İkinci kasaya giden iki kablolara birinci kasadaki nötr ve fazı bağladım ikinci resimdeki gibi. Birinci kasa uygulamadan kontrol ediyor. İkinci kasa direk kontrol ediyor. Ek bir kablo çekmeden halloldu.

Ekli dosyalar

• vavien1.webp
    vavien1.webp
    37.1 KB · Görüntüleme: 12
  • vavien2.webp
    vavien2.webp
    38 KB · Görüntüleme: 12

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228