ABB Endüstriyel Robot Konusunda Bilgi Paylaşımı

Merhaba

Benimle Abb robotlarina iliskin her türlü soru ve destek ihtiyacınız için direkt irtibata gecebilirsiniz:

İyi çalışmalar
 
selam sinan hocam ben mehmet orhangazi faurecia dan desteklerinizi bekliyorum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benİm bİr sorum var aslinda bu robotla pc yİ haberleŞtİrİrken hangİ programi kullanmaliyim ve ip adreslerİ nelerdİr bu programlarin temİnİ İÇİn adres verebİlİrsen Çok sevİnİrİm


 
Merak edenlere bilgi olması açısından;

ABB Robotların PC ile haberleşmesi için en başta ABB Robot Studio Online,ABB ShopFloor Editor, Cute FTP, ve buna benzer bir çok FTP programları kullanılabilir. Kablo olarak standart RJ-45 Ethernet kablosu kullanılır. IP Adresi ABB Robotların çoğunda fabrika çıkışında standarttır. Bunu robotun System Configuration Menüsünden bulabilirsiniz.
 
selam arkadaşlar benimde bir sorum olacak abb robot kullanılan bir işletmede çalışıyorum ve robotların yaptığı işlemler çok hassas yani oluşabilecek hataların telafisi çok büyük tazminatlara neden olabiliyor Abb robot sürekli yaptığı rutin işlemlerinde herhangi bir noktayı atlayıp yapması gereken işlemi yapmaya biliyor aslında ben de baştan ihtimal vermedim ama delmesi gereken üç sabit noktadan birincisini hiç delmeyip diğer ikisini normal deliyor ve bunu nadiren yapıyor. araştırıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler



Bir robotun böyle birşey yapması arıza haricinde imkansız. Programınızı detaylı olarak incelemek gerek. Yani programınızda o işin yapılması ya da yapılmaması için programlanmış bazı şartlar olabilir.If, For, While bla bla... Yani bir robotun adım atlaması demek ciddi sistem problemleri var demektir. Bu da çok düşük bir ihtimaldir.
 
abb 6600 kullanıyorum simülasyon programlarını nasıl temin edebilirim evde program yapmak için
 
Merhaba Arkadaşlar,

ABB (Rapid) ileri seviye robot programlama ve robotlarla ilgili genel bilgiler konusunda bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar.
 
Merhaba rapıd programlama dili ile iilgili anlatım programı arıyorum,yardımlarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar.
 
Merhaba
irc5 robotlarla çalışıyorum rapid programlamayla ilgili merak ettiğim sorularım var bitanesiyle başlayayım şimdilik;

nPartThickness:=giSacKalinligi/100;
Move\L\Pa, pArama1, v2000, fine, tGripper;
pArama1.trans.z := pArama1.trans.z - nPartThickness*1.01;


yukarıda satırları yazdım. temel olarak yaptığı işe bakacak olursak robot ayarlanan sac kalınlığına göre her sac aldıktan sonra bir sonraki sacı almak için sac kalınlığı kadar aşağıya iniyor. bunu yapıyor yapmasınada nasıl bi mantıkla yapıyor hala çözebilmiş değilim. özelliklede;
pArama1.trans.z := pArama1.trans.z - nPartThickness*1.01;
bu satırdan hiç bişey anlıyamadım.yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
 
Move\L\Pa, pArama1, v2000, fine, tGripper;

Bu kısımda Lineer olarak robotun gideceği noktanın koordinatı PArama1 Adlı bir değişkene eşitlenmiş.

bu değişkende

pArama1.trans.z := pArama1.trans.z - nPartThickness*1.01;

yordamı kullanılarak PArama1.Trans.Z Yani Koordinat düzlemi Z yönünde nPartThickness*1.01 kalınlığı kadar aşağı inmesi söylenmiş.

Şöyleki;
Basitçe anlatmak gerekirse
Robotun 3 adet Koordinat düzlemi noktası var. Bunlar X,Y,Z olarak ele alıyoruz. Sizin PArama1 (3 Noktayı da içerisinde barındıran değişken) değişkeninizin Trans.X, Trans.Y,Trans.Z değerlerinizi Belirli işlemlere tabi tutabilirsiniz. Tıpkı yukarıdaki örnekte yapıldığı gibi. Trans.Z yani Z yönündeki koordinat düzlemi değerini ayarlamak için saç kalınlığı ele alınmış.
 
Sinan agbi bu işi net cözer ama nacizane bende fikrimi söylemek istiyorum bende ufak tefek
pic lerle ugrasıyorum ve programladıgımız piclerin bazen program satırını atladıgına cok sahit olduk . Bunun icin bizde o progam satırını iki kez gerekirse 3 kez yazıyoruz olay net cözülüyor. Sizde önemli satırları iki kez yazabilirsiniz bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,336
Kullanıcılar
450,088
Son üye
220808043so

Yeni konular

Geri
Üst