75 x 100 cm Cnc Projesi

CPU ları yapıştırırken ince tabaka macun önerilir.

Anlatım bozukluğu yapmışım işin aslı, macun ince bir zar tabakası olarak sürülür evet. Fakat çiplerin ikisi usulüne uygun bir şekilde, hatta nispeten bol keseden, macunla kaplanmış iken, bir tanesine şırınganın ucunu "sürttürüp" geçmişler resmen. Hatta vidasını bile tam sıkmamışlar, soğutucu bloğu söküp takınca tam oturdu. Gördüklerimden yola çıkarak tavsiyem, amacı ne olursa olsun bu karttan kullananların bu ufak kontrolü yapmaları yönünde olur.
 
Siz yaptırdınız mı? Fiyat ne mertebede biliyor musunuz? Sadece kendi sattıkları milleri mi işliyorlar?
ben yaptıracak oldum fiyat almıştım fakat tam hatırlayamıyorum.
aklımda kalan bir mil için bk bf tip rulman için iki tarafı sanırım ya 70tl dediler ya 80tl ama aklımda kalan mutlaka arayıp bilgi alın
başka yerden mil alıp onlara gönderebilirsiniz sormuştum.
 
Alttaki 4 sıra 45x135 sigmalar biraz fazla olmuş gibi.. Bir yeri desteleyecek gibi görünmüyor. En azından alt tarafa ikinci bir kutulama yapabilirsin.burada önemli olan kesim tablasının esnemesini engellemek. Aslında bir kaç örnek hatırlıyorum güzel çözümler mevcut aluminyum extrusion cnc router olarak aratın..
 
Uzun bir aradan sonra tekrardan selamlar.

Dün malzemelerin büyük bir kısmını aldım. Perşembe günü öğleden sonra sigma profiller kesimden çıkacak. onlarla birlikte ufak tefek bağlantı elemanlarını da alıp alüminyum levhaların kesimi için çizimleri son haline getireceğim. En sona köprünün yanları ve Y ekseninin baş ve son levhaları kalıyor. onları da hallettikten sonra haftasonlarımı cnc yi toparlamak için ayıracağım.

İlerleyen günlerde fotoğraflarla destekleyeceğim konuyu.


Kabaca liste şu şekilde;

Y ekseni için 25mm ray
X ve Z eksenleri 15mm ray
Y ve X eksenine geniş tip, Z eksenine dar tip araba

1605 vidalı mil, Polymak'da işleteceğim başını ve sonunu
Şahin rulmanda bahsedilen "taiwan somun", somun gövdesi, "kaplin" (x3)

Y ve X eksenlerine FK-FF12 çifti, Z ekseninde BK-BF12 çifti yatak.

Proje tamamlanmak üzereyken de 2.2kw spindle ve sürücüsünü alacağım. (Marka-model önerilerine açığım)
 
Dün levhaları cnc'de kestirdikten sonra bugün montaja başladım. Hem kesim maliyetini düşürmek hem de kılavuz çekeceğim deliklerin çaplarını doğru çapta uçla delebilmek adına kesim esnasında levhalara delik açmak yerine merkezlerine iz bırakmıştık. Dolayısı ile bol bol delik açtım bugün. Profillerden biri 0.10mm kısa çıktı, başıma geleceği bildiğimden pirinç levha almıştım 0.10 0.30 0.50mm kalınlıklarda, hemen bir ”shim” kesip araya sıkıştırdım.

Y ekseninin kaba montajı bitti sayılır. 40x60 Demir profilden de bir masa/stand da yaptırdım, yarın onu boyayıp onun üzerinde montaja devam edeceğim.

IMG_20151112_191243200.jpg IMG_20151112_124456777.jpg IMG_20151112_191254735.jpg IMG_20151112_191434307.jpg

Bu arada 90lık profillerin üzerine tam otasından 45'lik yüzeyinden profil koyup üzerine çıktım. Yaklaşık 75 kilo ağırlık altında 0.08mm - 0.10mm esneme yaptı aşağı doğru. Köprünün tahmini ağırlığı 40-45 kilo civarı olacak sanırım. Arabalarının arasının 20cm olduğunu da düşünürsek, en azından beni çok rahatsız edecek kadar esneme yapmayacak gibi duruyor.
 
Tebrikler çok güzel görünüyor.
 
CNC umarım istediğiniz gibi olur. Alüminyum kesim ücreti ve kabaca yaptırılan işleri, sorun değilse öğrenebilir miyim?
 
Teşekkür ederim, kesim için fiyat vermem ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum, kimi yer saat üzerinden hesaplarken kimi dakika üzerinden ücretlendiriyor. Fiyatlarda da uçurum var diyebilirim. Görüştüğüm yerler 15mm alüminyumu düzgün kesemeyebileceğini söyleyince su jeti ile cnc arasında kaldım. Su jetinde malzeme hariç kesim 1000tl civarında dolanıyordu teklif aldığım firmalarda. Tabii ki burada en önemli faktör kesilecek mesafe. Cnc kesim için ise 500-900 lira arası teklifler geldi.

Size tavsiyem kesim yapan yerlere mail yoluyla dxf dosyalarınızı atıp teklif istemeniz yönünde olur. Bir de telefonla arayıp haber vermek gerekiyor yalnız, pek kontrol etmiyorlar mail kutularını. Gelen teklifler arasından hangisi aklınıza yatıyorsa gidip tanışın, konuşun sonra kararınızı verin derim.

Yalnızca ucuza kaçıp mdf den başka bir şey kesmemiş yerlere paranızı kaptırmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst