400 watt Peltier araç soğutma sistemi

Bildiğim kadarıyla sadece aracı soğutuyor.

Motoru radyatör soğutuyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Klimasız araçlar motoru nasıl soğutuyor?

Klima iç ortamın havasının şartlandırılması için kullanılır.

Motor soğutması için araç radyatörü kullanılır.
 
klimalasız araçlarda sadece torpidonun ordaki sistem yok sanırım. . o sistemde küçük bir fan, temiz hava filtresi ve kalorifer radyatörü.
 
Verdiğiniz linklerden aşağıdaki linkte motor soğutma sisteminden bahsediliyor bahsi geçen malzeme RADYATÖR'dür klima değil.

Sanırım şurada kavram karışımı var. Biri motor soğutma ( klima değil ) bizim bahsettiğimiz ortam kliması yani kabin içi soğutma.

Ayrıca torpidonun yani konsoldaki petek bir çok araçta emvcuttur. Kışın ısınma bu serpantin / radyatör vasıtası ile sağlanır. Bu serpantinden sıcak motor suyu dolaştırılarak araç ısıtılır.

Motoru klima soğutmaz. Radyatör soğutur.

http://www.bilgiustam.com/otomobillerde-sogutma-sistemi-nedir-nasil-calisir/


sogutma.jpg
 
motorun çalışma ısısı kaç derece? klima motoru soğutamaz soğuk motor istenmeyen bir durum 90 derece ısıda olması gerek radyatör fanı 92 derecede devreye giriyor mesela klima motoru soğutmaz kabini soğutur birde torpido gözünün özelliği varsa onu soğutuyor olmalı...
 
Serkan yine benden önce davrandın kıskandım seni listeme ekledim göreceksin :p
 

Forum istatistikleri

Konular
128,232
Mesajlar
916,004
Kullanıcılar
450,029
Son üye
ibrahim adan

Yeni konular

Geri
Üst