3 Fazlı Motoru 1 Fazda Çalıştırma (Resimli Anlatım)

Elimde kompresörü çalıştıran 3 fazı 1 faza çevrilmiş bir motor var. 4 aydır sorunsuz çalışıyordu. Jeneratörümüz monofaze olduğu için motoru da monofaze kullanmaya devam etmek zorundayım. üzerinde 50MF ve 280-333MF olmak üzere iki tane kondansatör var. 2 hafta önce 280-333MF lık kondansatörü yandı. Aynı değerdeki kondansatörün yenisiyle değiştirip kullanmaya devam ettik. Fakat geçen gün jeneratörü stop ettirmeye başladı. Söküp Şebeke geriliminde boşta denedim 40A lik şalterleri attırdı. Gözlemlerime göre kondansatörlerde ve sargılarda problem yok. Düzgün çalışmama sebebini bulamadım, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

bobinler yanmışsa dıştan belli olmaz bazı yanıklarda dıştan belirti olmuyor...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
jscqp.jpg

Arkadaşlar elimde şu motor var 2.2kW, 3hp(beygir), 220/380v bunu 220v 1 fazile ile çalıştırmayı öğrendim teşekkürederim arakadaşlara fakat şu sorum olucak.

Bu motoru 3fazlı olarak çalıştırmak istiyorum tam verimde 3 fazlı çalıştırmak için 3 fazlı çıkış veren taransformatörmü kullanmamız gerek ozaman kondansatör veya termik bağlamaya gerek kalırmı,, direk 3 fazlı taransfarmatörden çıkan fazları, yıldız şeklinde bağlı motora bağladığımızda çalışırmı?

Ayrıca bu motoru 12volt 60A araba aküsüyle inverter aracılığı ile çalıştırabilirmiyiz... 3 faz çıkışlı inverterler varmı ? Bu motoru Gokarta takmayı düşünüyorumda :)

Birde hız kontrolünü nasıl, neyle yapabiliriz acaba cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..saygılarımla..
 
kokmaz bey sizinde özel konuşmak istiyorum mümkün mü ?
 
peki hocam motorda kondastör seçimini neye göre yapıyoruz melela 1.5 kw 380 v motoru çevirelim buna kaç mf kondastör kullanırız bunu neye göre hesaplarız
 
korkmaz bey "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Hz. Ali" sözünden, size teşşekür ederim. Peki motorun bu şekilde bağlanabilmesinin bir şartı var mıdır KW gibi, birde kondansatörün kapasitesini nasıl seçeceğiz. İyi günler.
 
kw başına (22:micro:F ) 1,5kw motor için 1,5x22=33F:micro:F /400v kondansatör yeterli olur motorun etiketindeki değerlere göre üçgen veya yıldız bağlantığı seçmelisiniz.

üç fazlı motoru bu şekilde monofazeye çevirdiğniz zaman motorda verim kaybı olur unutulmamalıdır.
 
kardeşlerim sizlere sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim... Üç fazlı döner alanın oluşması şekillerinde yuvarlakların içindeki x ve noktalar ne işe yarar. Hoca ödev olarak verdi yardım edebilirmisiniz ???
 
Merhaba kafama takilan bir sey uzerinde ucgen 380 volt yazan bi 5.5 kw lik elektirik motoru var bunu 220 ile calistirmak mumkun degilmidir illaki etikette cift voltajda yazmalimi 220 ile kesinlikle calistirilamazmi sadece 380 yazanlar yoksa 220 ilede calistirilabilirmi yollari nelerdir?

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst