3 fazlı motor hız ayarı

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
arkadaşlar elımde 0.37kw lık 3 fazlı üçgen bağlı bir motor war önunde reduktör war . ama hıza ıstedıgımden fazla bunun hızını az düşürmem lazım . bunun için pratik olarak 3 faz a wattlı direnç bağlasam olur mu. veya ucuz basıt bir yöntem warmıdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Asenkron motorun gerilimini düşürmenin direk olarak devire bir etkisi yoktur ; asenkron motorun gerlimini değiştirmek momentini etkiler direk olarak ; bu aşamada sizin iptidai olarak fazlara direnç bağlamanızla devir ayarı yapılmaz. Asenkron motorun ucuz olarak devrini düşürmenin kasnak ve redüktörden başka yolu yoktur . Ama sizin gücünüzdeki bir motorun sürücüsü bakdığım kadarıyla 250 TL . Bence bu para yapılacak işe göre çok değil .
 
Sizin kullanacağınız motor küçük güçlü bir motor ; çokda kasıntı bir iş yapmıyor tahminim ; o yüzden büyük yükler altında çalışan ağır makinaların sürücüleri gibi maksimum kalite ve performans aramanız şart değil ; teknik servisi ve yedek parçası bol ; maliyetide sizce hesaplı bir şirket ürünü seçebilrsiniz ; ABB var SİEMENS var ; var oğlu var ; netden bulabilirsiniz motor gücünüze göre :)
 
arkadaşım k bakma ben tam aradığım şeyı bulamadım bana satın alabıleceğım bir lınk gönderır mısın . şimdi motor küçük 0.37 kw bunu sabıt bır hıza ayarlayıp bırakacagım hıç değişmeyecek ....
 
burdaki 1faz\3faz 3faz\3faz demiş bu tam olarak neyı bellırtiyor benım motor 3 fazlı.
 
Küçük güçlü sürücülerde kendin 1 faz bağlayıp çıkışından 3 faz alabiliyorsun ; kendi atelyemdeki malzeme vincimde böyle bir uygulama var .
 
hııımmm anladım daha önce kullanmamıştım hiç. almam lazım bi tane . teşekkur ederim...
 
Küçük güçlü sürücülerde kendin 1 faz bağlayıp çıkışından 3 faz alabiliyorsun ; kendi atelyemdeki malzeme vincimde böyle bir uygulama var .
monafaze sürücüler 1faz=220V giriş 3 x 220V çıkıştır. Sürücüler trafo değildir. 220V ile beslenib 380V veremezler.buna dikkat etmek gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst