250 KVA TRAFO İÇİN KOMPANZASYON ÜNİTESİ

Katılım
22 Ocak 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
46
Sn üyeler öncelikle sizlere teşekkür ediyoum. Benim bir kaç problemim var .
1 - 50 KVA Trafo için 12 kademeli kompanzasyon değerlerinin ne olacağına dair sıralama ve sabit kondansatör değeri ne olmalı.
2 - 250 kvar trafo için kondansatör değerlerinin sıralaması , Ayrıca değişken güçler için sık sık devreye girip çıkmasını nasıl önleyebiliriz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
50 kVA
250kVA
GücüTipiGücüTipi
10 kVArTrifaze80 kVArTrifaze
7,5kVArTrifaze40 kVArTrifaze
5 kVArTrifaze20 kVArTrifaze
2,5kVArTrifaze10 kVArTrifaze
1,5kVArTrifaze5 kVArTrifaze
1 kVArTrifaze2,5kVArTrifaze
0,5kVArMonofaze1,5kVArMonofaze
0,5kVArMonofaze1,5kVArMonofaze
0,5kVArMonofaze1,5kVArMonofaze
1 kVArMonofaze1 kVArMonofaze
1 kVArMonofaze1 kVArMonofaze
1 kVArMonofaze1 kVArMonofaze
TOPLAM:
32 kVARTOPLAM:165kVAr

Yük durumunuz dengesiz ise kompanzasyon sisteminizde monofaze kondansatörler olması durumunda uygun kompanzasyon yapabilirsiniz. Ama yüklerin devreye girip çıma süresi çok kısa bir zaman aralığında değişiyor ise sistemi bu şekilde deneyip, sonuç alnamazsa reaktör sürebilen rölelerden takılmalı.
Yukarıda her iki trafo gücüne göre (toplamda olması gereken asgari kondansatör gücü için) birer alternatif sundum. Kademe güçlerinin çeşitliliğini burada görebilir, sisteminizi gözden geçirebilirsiniz. Monofaze kademe sayısını 3'e düşürüp, trifaze kondansatörleri çeşitlendirebilirsiniz (80kVAr'lık tek kademe yerine iki adet 40 kVAR'lık iki kademe gibi...)
Bu işte unutulmaması gereken en önemli özellik: İşletmedeki güç akışını iyi analiz etmektir. Yoksa kademe güçlerini değiştirmekle, deneme yanılma yöntemleriyle vakit kaybını çoğaltırsınız.
(NOT: Büyük güçlü kademeleri tek kontaktörle devreye almak yerine, gruplara ayırıp her bir grubun beslemesini rölenin bir çıkışına bağlayın. Örnekteki 80 kVAR'lık kademeyi 2 adet 40kVAr veya 4 adet 20kVARlık gruplarla oluşturabilirsiniz.)
 
kompazasyon ile eskiden çok ilgiliydim...uzun zamanoldu alan değişince insan bazı şeyleri unutuyor...yoksa yaşlanıyormuyum ne ....
 
Dengesizliğiniz %5-10 gibiyse fazlararsında sn genç arkadaş ın belirttiği dizilimle kurtarabilirsiniz, bunun üzerinde ise 0-100 arasında dengesizliklerde cevap verebilen EKM serisi tamamı monofaze dizilimli cihazlarımızı inceleyiniz. Tristörlü olduğu için zaten reaktöre ihtiyaç duymadan her türlü endüktif yükü 20 ms hızında kompanze edebilirsiniz. Hızlı yükleri yavaşlatamazsınız ama ona ayak uyduran tristör anahtarlamalı sistemler düşünebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst