220v Ucgen -> 380V Yildiz

bulzaf

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
321
Puanları
1
Birbirinin ayni iki motorumuzdan birisini ucgen baglayip 220V da, digerini yildiz baglayip 380V da calistirdigimizi varsayin.

Bu iki motor her sart altinda ayni mi davranir.

Kalkis akimi, ani yuk degisikliginde, yol almada vs vs
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
birazdaha açıklayıcı olursanız sanırım size yardımcı olabilirim
 
220 volt üçgende akım daha yüksek olur kalkışta ve normal çalışmada
ve motor gücü iki durumda da aynıdır güç aynıdır
 
şebekenin verdiği akım motorunun çektiği akımı karşılaya biliyorsa şayet, evet senin motorun iki konumdada aynı performansata çalışacaktır
 
üçgen bağlanan motor yıldız bağlanana göre 3 kat fazla akım çeker etiketinde yıldız 380V yazıyorsa kısa süre içerisinde üçgen bağlanan motor yanar.
 
Sorumu dikkatli okuyunuz.

Ucgen 220V, Yildiz 380V. Motorlar ve mekanik yuklerimiz de es.

Bu sartlar altinda her bir bobine uygulanan gerilimler haliyle de motorlarin harcadigi gucler de ayni olacak.

Sorum motorlarin gecici olaylara davranislarimi ayni mi olacak?

Ornegin motorlarin aninden mekaniki olarak yuklenmeleri yada aniden uzerindeki mekanik yukun kaldirilmasi motor momentinde farkliliklara yol acarmi?
 
w=u*ı formulünde watt sabitse voltaj düşerse akım yükselir güç aynıysa ister 220 de üçgen ister 380 de yıldız bağla burda watt sabittir hp sabittir tepkiler aynıdır saygılar
 
Birbirinin ayni iki motorumuzdan birisini ucgen baglayip 220V da, digerini yildiz baglayip 380V da calistirdigimizi varsayin.

Bu iki motor her sart altinda ayni mi davranir.

Kalkis akimi, ani yuk degisikliginde, yol almada vs vs

Kolay gelsin
motor etiketi 220/380 V ise
sargı gerilimleri aynı olacağından aynı davranması gerekir.
 
220 v derken hangi anlamda soruyosunz kondanstör yardmı ile 220V ta çalıştrmakmı ? Üçgende 220V yanlış oluyor..yıldz deseniz tamam..
 
arkadaşlar yıldız bağlantı motor ile üçgen bağlantılı motor arasında devir aynıdır sadece kalkış momentleri farklıdır. yıldız bağlı motor geç kalkış yapar.ve yük değişikliklerine geç cevap verir. normal veya aşırı yüklü motorlar yıldız bağlanmaz bağlanmamaları gerekir yoksa motor aşırı ısınmadan yanabilir yıldız bağlı motorlar az yüklü sadece motordan deviri istenen vantilatör,fan gibi yerlerde kullanılan bağlantı şeklidir
kalkış akımı yıldızda az üçgende fazladır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst