2 adet 1600 kva trafo kompanzasyon problemi

trafonun ikisi de paralel çalışmaktadır. şu an boşta bekleyen soğutma grupları sistemi besleyen trafolara bağlı. 1. trafo yaklaşık 200A akım çekiyor 2. trafo yaklaşık 550A akım çekiyor.

Her iki trafonunda son haldeki kondansatör güçleri kademe sayısı nedir? röle nedir? ölçü hücresindeki og abone sayacınız üzerinden faturalandırılıyorsunuz herhalde.
Birde trafo güçleri aynı olmasına rağmen yüklenme oranları farklı ? trafoların %Uk kısadevre gerilim değerleri mi farklı? Bu değerler nelerdir? maksimum yük değerinizide verebilir misiniz?
Trafolarınız ayrı bağımsız çalışıyor olmasın? belkide siz yanlış biliyorsunuz! AG bara kuplaj açık mı? kapalı mı?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
trafonun birisi başhekimlik katını beslerken diğer trafo ameliyathane ve yoğun Bakım ünitesini beslemektedir. yanlış bilgilendirme yaptım sanırım, trafolar birbirinden bağımsız çalışmakta, ag bara kuplajı açık durumda. kondansatörlerimiz 12 kademeli ve rölemizin markası kael.

sorularım belki de size basit gelebilir maruz görünüz lütfen, gsm sektöründe çalıştım 3 sene ve sektör değiştirdim, ag-og ve trafo sistemlerine çok uzak kaldım 3 senede.
 
İki trafoda bağımsız çalışıyorsa kompanzasyonlarda bağımsız çalışıyor demektir. Her iki kompanzasyon sisteminin toplam kondansatör güçlerine bakıp bize bildirirseniz. 1.trafoda yazın soğutma grupları devreye girdiğinde toplam kondansatör gücünün yeterli olup olmayacağı hakkın bilgi verebiliriz. Her iki trafonunda tahimini maksimum yüklenme durumundaki güç değerlerinide bize verin.
 
mesaj silinmiştir
 
Son düzenleme:
Röleniz Kael ise sorunsuz bir röledir biz kullanmıyoruz ama Bu forumun üyesi SEMİH YALINKILIÇ a sorununuzu iletin çözecektir.

Sn Bakun'un şuan bir problemi yok kompanzasyonda %4'lerde olduğunu belirtti tek endişesi yazın soğutma grupları girdiğinde kompanzasyonun yeterli olup olmayacağı. Bunun içinde bize sormuş olduğum soruların cevaplarını vermesi gerekiyor.
 
kardes tavsiyem tense 24 kademelik reaktif guc kontrol rolesı al
bızım ısleymeye aldırdım ve taktım cok ıyı calısıyor
 
bu nasıl parelelik?
 
aynı özellikteki trafolar nasıl farklı akımlar çekiyor parelel bağlantı yapıldığından eminmisin?
 
ARKADAŞLAR ELİNDE 1600 KVA TRAFO BİNASI PROJESİ OLAN VARMI VARSA BENLE PAYLAŞABİLİR Mİ. BİR PROJEDE 1600KVA TRAFO BİNASI YAPACAĞIM. BUNUN HAKINDA BİLGİ TOPLUYORUM. YAPILMIŞ BİR PROJE VARSA BANA ÖN FİKİR OLUR.
BİLGİ PAYLAŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR MAİLİME BİLGİYİ GÖNDEREBİLİR.


MAİL: [email protected]


ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst