Aynı işletmede 2 farklı kompanzasyon olurmu

isfendi

Üye
Katılım
6 Nis 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
53
Arkadaşlar fabrikam taşınacak mevcutta 1000 kva trafo gücüm mevcut kompanzasyonum da tristörlü, yeni yere 1600 kvalık sistem kurulacak.taşınma fabrika çalışır durumda iken yapılacak,sizlere sormak istediğim 1600 kvalık sistemin ilk etapta Ana şalterden sonra bir dağıtıcı şalter koyup 600 kvalığına göre kompanzasyon kurulsa,sonra da 1000 kvalık sistemimi taşısam yani 2 ayrı kompanzasyon sistemi kursam işletmede olurmu.işletmemde 15 adet projeksiyon punta ve bo miktarda motor mevcut.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İkinci kurulacak panoya kompanzasyon yapmanıza sakinca yok fakat mesafe uzun ise gerilim düşümü hesabına göre iletken seçimi yapılması gerekir
 
İsfendi Merhabalar,
Teknik olarak bir sıkıntı olmaz ancak 1600 kVa trafo için ilk defa abonelik alacaksanız projede buna göre belirtmeniz veya kabul sırsında bu açıklamaları ilgili dağıtım şirketi veya organize bölge kabul heyetine anlatmanız gerek bazen anlamak istemiyorlar.
Aslında reaktif gücün üretildiği yerde yok edilmesi sağlıklı yöntemdir yani bir işletmede bir veya birkaç kompanzasyon tesisi olabilir,önemli olan sizin reaktif gücü sağlıklı olarak dengeliyebilmeniz ve en önemlisi cezaya girememenizdir.

Kolay gelsin
 
Arkadaşlar fabrikam taşınacak mevcutta 1000 kva trafo gücüm mevcut kompanzasyonum da tristörlü, yeni yere 1600 kvalık sistem kurulacak.taşınma fabrika çalışır durumda iken yapılacak,sizlere sormak istediğim 1600 kvalık sistemin ilk etapta Ana şalterden sonra bir dağıtıcı şalter koyup 600 kvalığına göre kompanzasyon kurulsa,sonra da 1000 kvalık sistemimi taşısam yani 2 ayrı kompanzasyon sistemi kursam işletmede olurmu.işletmemde 15 adet projeksiyon punta ve bol miktarda motor mevcut.
ilginize teşekkür ederim
 
Yeni yapılacak pano çıkışına 1 adet 1600 amp. 1 adet 1000 amperlik çıkış şalteri konacak.Kompanzasyon akım
trafoları bu şalter çıkışlarından yapılacak şekilde ana pano düzenlenir ise,sorun çözülür.600 kva lık çıkışınızda-
da benzer karakterde yük varsa,onunda tristörlü olması gerekir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst