1KVA Tunçmatik Online ups arızası (Yardım Lütfen)

Katılım
22 Eki 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
Arkadaşlar arızalı bir ups im var. Uzun zamandır arızalı. Tamir etmek istiyorum. Çalışırken ufak bir patlama sesi geldi ve çıkış gitti. Akü bağlantı girişinde 36v olması lazım 5v görüyorum. Ana kartı söktüm Bütün mosfetleri ve sotki diyotları söküp kontrol ettim. 1 adet mosfet arızalıydı değiştirdim. Şimdi akü bağlantı soketlerinden 41v görüyorum ama çıkış 220v alamıyorum. Tekrardan söktüm 3 ad. röle mevcuttu onları söküp kontrol ettim sağlam. Yüksek akımlı diyotlarıda söküp kontrol ettim sorun yok. Şebekeye bağladığımda fan çalışıyor çihazın ekranı açılıyor ama çıkış yok. Şebeke elektriğini kesip akü üzerinden çalıştırdımda aynı şekilde. Ana kartta 220v çıkış soketlerinde 220v göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
UPS konusunda forumda çok gezindim. Ancak malesef bu konular çok çorak. Bu işin anlayanı pek yok sanırım :(
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst