Online UPS sessizleştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan taydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilgisayarlardaki sulu soğutma sistemlerini araştırın. Su sirkülasyonu ile oluşan ısıyı dışarıya daha sessiz bir şekilde atabilirsiniz. UPS'i sıcak bir ortama koymanız akülerin sağlığını bozar! Ne kadar serin ortam o kadar az fan sesi.
Bir ara ses yapan sürücü fanlarının üst kapaklarını açıp yatak yuvalarına 10 numara yağ damlatıyordum enjektör ile . Şahane oluyordu .

Suyla soğutma çok etkili bir yöntem olur. Tunçmatiğin bir güzel tarafı da akü şarjını yapan SMPS'den hiçbir cırıltı sesi gelmiyor. Yani suyla soğutma sistemi ile sıfır sesle çalıştırılabilir.

Benim yaptığım 200 mm fanlı sistemde de sıfır ses var, ama mecburen cihazın kapağı açık. Çocuk riski falan varsa üzerine bir metal hasır örtülürse çarpılma riski ortadan kalkar.

Suyla soğutma çok etkili bir yöntem olur. Tunçmatiğin bir güzel tarafı da akü şarjını yapan SMPS'den hiçbir cırıltı sesi gelmiyor. Yani suyla soğutma sistemi ile sıfır sesle çalıştırılabilir.

Benim yaptığım 200 mm fanlı sistemde de sıfır ses var, ama mecburen cihazın kapağı açık. Çocuk riski falan varsa üzerine bir metal hasır örtülürse çarpılma riski ortadan kalkar.
Timur hocam ellerine sağlık . Sen buralara gelirmiydin :)

Bir de şunu belirteyim: Eğer Online UPS akü şarj SMPS den cırıltı sesi geliyorsa, o zaman suyla soğutma da, 200 mm fan da hiçbir yarar sağlamaz, çünkü SMPS in ürettiği ses, hemen yanında bir ağaç var ve üzerinde de yüzlerce cırcır böceği var gibi düşün, ve gece gündüz de ses çıkarıyorlar 😊 Çalışılacak gibi değil.

Bende 3 kVA Inform UPS vardı, 200 mm fan sessizleştirmesi yaptım, ama cırcır böceğine mağlup oldum. SMPS trafoyu epoksiye gömdüm, cırıltı devam. Titreşim ölçer ile tam olarak titreşen komponenti belirlemeye çalıştım, mümkün olmadı, alet her yerde titreşim ölçüyor.

Anladığım kadarı ile iki adet küçük fan ve 1 adet sizin büyük hacimli fanınız var, bu tarz cihazların küçük fanları yüksek devirli ve sesli dönüyor, elinizde imkanınız var ise küçük fan yerine en az 12cm gibi fanları farklı noktalardan takarak çalıştırmanız, PC fanları bu konuda çok iyiler.

Küçük fanları değiştirmek yerine, büyük fan sürekli çalışır halde küçükleri ise ısıya duyarlı bir sistem yapıp ısınınca fanları devreye alıcak şekilde ayarlamanız çok daha işlevsel olur.

Kendi evde kullandığım a-b class oto anfisinin 8ohm hoparlörlerini (seri bağlı iki hoparlör) bir tane hoparlörünü iptal edip 4ohmda kullanmaya başladıktan sonra dış aliminyum blok el değmeyecek seviyelere çıkmaya başladı, zaten bu sebepten 8ohm yapmıştım kabinleri, 2ohm da yumurta pişebilir anfinin üstünde.

İçine 8 veya 12cm fan sığdırmaya çalışacagım ben de. Aktif düşündüğüm mevzu olduğu için yazma gereği hissettim.

Timur Bey hasır tel olarak ne önerirsiniz? 30x40x40 cm ölçüsünde bir kutunun etrafını döneceğim, içi gözüksün istiyorum. Hasır tel olarak kümes teli bulabildim. Daha iyi bir öneriniz var mı?

Paslanmaz çelik hasır diye aratınca bir sürü satan yer çıkıyor. İstanbul'a yakın olanlar doğrudan karaköy perşembe pazarından alabilir, sadece bu işi yapan esnaflar var.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri