1 merkezli 3 aboneli diafon tesisatı yapımı

hecel

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar ben 1 merkezli 3 aboneli bir diafon tesisatı yapmak istiyorum.. Kullanacagım malzemeler ve devre hakkında sizlerden yardım istiyorum ..Şimdiden tesekkur ederım..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
en basitinden audio marka villa tipi yada villalar için üretilen ve fiyatı cazip olan 1 merkezli 4 aboneli düafonlar var ahizenin birini saklarsan yada atarsan 3 aboneli olur devresi ve kullanma şeması kutucukta olup gayet basittir ucuz olduğu içinde 100 mt dt8 kablo aldınmı yapması zevkli bir iş olur.kolay gelsin
 
selam.a usta dogru diyor audio pahalı gelirse muadil çok ucuz markalarda var piyasada:)
 
ne amaçla kullanacaksın.
kullanım amacınıda yazarsan daha fazla fikir jimnastiği yapılır...
 
sayın hecel
kapıdan zıle basıldıgında 3 adet dıafondan kumanda etmek istiyorsunuz villa set ler var

audı marka alırsanız cok sıkıntı yaşarsınız benden tavsıye en düşük multıtek kullanın
görüntülü diafon sostemi kurmayacaksanız dt08 kablo alın
merkezden 1 kablo (dt08)
ve şubelerden de atlama olarak 1 kabloyu uygun naktada toplayınız yani santralın oldugu yere
((santralın oldugu yerden 1 kablo zil butonuna gidecek 1 kablo da cıkıp şubelere gidecek atlama olarak))
eğer mesafe 50 metreyi gecmezse sıkıntı yaşamazsınız
 
Audio veya nade diafon santrallerinin en küçük olanı 26 daireye kadar destekliyor zaten. Sizin alacaklarınız 1 adet 3 lü dış zil butonu, 3 adet kapı önü zil butonu, 1 adet diafon santrali, yeterince dt8 kablo ve dış kapınızda kapı otomatiği yoksa kapı otomatiği.

3 daire için kablo çekme sıkıntı yaratmaz. Geçen ay 12 dairelik ve 4 katlı bir apartmana diafon taktık. Daha önceden diafon tesisatı olmadığı için tüm dairelere yeni baştan kablo çektik. Bize malzeme aldığımız yer 30mt kablo yeter demişti. 150mt kablo gitti. 3 gün 6 şar saatten 18 saatte teslim ettik işi. Kablo kanallarınızda tıkanıklık yoksa, daire içlerinde daire içi diafonları takacağınız yerlerde diafon boru güzergahında kablo çekmenize engel şeyler yoksa fazla zamanınızı almaz.

Ayrıca binada 1 dairede doğalgaz borusu çekilirken diafon borusunu parçalamışlardı duvar içerinde. Mecbur kabloyu duvarda delik açarak daire içerisine kapı çerçevesi dışından çekmek zorunda kalmıştık. Bunlar karşılaşabileceğiniz zorluklar.

Biz bina dışından zile basıldığında ayrı melodi çalsın, bina içindenbasıldığında ayrı melodi çalsın diye ekstradan 1 tel daha çektik dt8 dışında bu da işimizi biraz arttırdı. Ama sonuçta tam istediğimiz gibi bir iş çıkardık.
 
Ödev amaclı yapacagım bir panonun üzerine
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst