1*400 mm2 kablo yapacağız acil yardım...

4,85 mm2 * 22 adet telden

yerine,4,85 mm çaplı telden 22 adet olsa gerektir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
şimdi bu 4.85*22 tel 400 verdi.. peki bunu neye göre belirliyordunuzz.. yani söylemeye çalıştığımm.. illaki 22* bişey yada 37*bişeyy... yani istedğimizzz çapı bizmi belirliyoruzzzz
 
şimdi bu 4.85*22 tel 400 verdi.. peki bunu neye göre belirliyordunuzz.. yani söylemeye çalıştığımm.. illaki 22* bişey yada 37*bişeyy... yani istedğimizzz çapı bizmi belirliyoruzzzz

şimdi istediğin çapa göre ayarlama yapabiliyorsun evet. ancak tse standartlarında belirlenmiş bir formül varsa uymak zorundasın.

senin istediğin özel üretime giriyor.
belirlemeye gelince

istenilen çap = (tek tel kesidinin karesi* 3,14 / 4) * tel sayısı formülünden bulabilirsin

açıklamak gerekirse istenilen çap = (4,85*4,85*3,14 / 4) * 22 tel formülünden istediğin çap 406,233 mm2 çıkar...

406 mm2 çıkar ancak kabloloma esnasında çekilen bu 4,85 mm çapındaki tel ütüleme olacağından üst sarımlar ütülenir ve ortalama 400 mm2 çapını elde edersin kardeşim.
saygılar..

sen çekeceğin kabloyla uğraşacağına bilene söyle yapsın versin reis, ne uğraşıyorsun.

bide merak ettim kaç metre lazım bu kablodan size???
 
Son düzenleme:
dilerim yardımcı olmuştur. kablo ile ilgili herşeyi sorabilirsiniz..
 
cengizsan arkadaş çok teşekkür ederimm... bende çemberin alanı formülünden geldğini gördümm...benim merak ettiğim... 4.85 gibi bir değeri kendimizinmi belirlediğiydi..tse standartları okumam lazım sanırımm... senin bilgilerine ihtiyacım var çok teşekkür ederimm.... kablo tasarımı ile ilgili bir konu açtımm onun hakkında bir bilgin var mı?? bu sektöre yeni başladımmda...
 
ben kablo sektöründe yetişmiş bir insanım ne istersen elbette sorabilirsin...
 
ben neresinden başlayayımm bu kablo konusuna... bu sektörde ilerlemek istiyorummm
 
Arkadaşlar, kontrollerle konuştum 22 tellı kablo konusunda . Muadili olabilecek ve piyasada rahatça bulabileceğim bir kablo önerebilirmisiniz. Tekrarlamak istiyorum : bu kabloyu ag-og hucreleri arasında kullanacagım.
Şimdiden teşekkürler
 
4,85 çapında bakırı bulman kolay değil. hadi buldun diyelim bunu bükmen o kadar kolay değil.

bide ilk defa bir tel sayısı işi gördüm yani. kablo kesidi 400mm dersin ve üretici elindeki bakırla bunu imal eder. önemli olan direncidir tel sayısı veya çapı değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst