İnşaat demiri üretim tesisinde malzemeyi saydırma işlemi

Kesım sayısı değişdikçe, sayıcı ekranından set değerini (kesılecek demır sayısını )değiştirecek.PLC de kullansa, başka hangi sayma/kontrol yöntemide olsa,mutlaka operatörün değer girmesi gerek.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
demırın boyunu goz kararı mı yarlıyorsunuz anlamadımkı benıö calsıtıgım fırmada bırtane nevrur bır tanede boylama makınası vardı boylama makınasında sıszın dedıgınız gıbı cubuk demırler kesıyordu makraya sarılmıs demırlerı duzeltıp istenilen boyda cubuk demır kesılıyordu cubuk demırın boyunu bır adet sen sor ile sınırlıyorlardı sensor gordugunde hıdrolık makas kut kut kut dıye kesıp atıyordu
 
Size bir sayici birde 1tonluk gezer vince bağlanan kantar lazım gerisi sizin yetenek ve becerinize kalmis bu demiri siz hadde de hazırlıyorsunuz daha önce üretimde nasıl metod kullaniyordunuz. sonucu buraya yazarsanız bizim de bilgimiz olur .
 
Bizim şöyle bir uygulamamız oldu, kangal haddesinde No conform olarak çıkan ürünü doğrultma makinasında doğrultup 12 metre kestiyorum isteğe gore 50 yada 150 lık paketler yapıyoruz.
Doğrultma makinasının son rulosunda bir encoder bağlı bir hızlı sayıcı 12 metre sayıyor ve sonunda makasa kes diyor, makas tam tur yapıp kestiğinde bir prox sw makası durduruyor ve ikinci bir sayiciyida bir arttırıyor
İkinci sayiciya ürüne gore set değeri giriyorum makinada çalışan kişide bu set değerine göre paketi hazırlıyor

Sent from my Nexus 4 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst