çift devirli motor 750/1400 nasıl çalıştıra bilirim

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
etiket bağlantısı 750 devirde üçgen 1400 devirde yıldız yıldız ben bu etikette yazan çalıştırma bağlantısını anlamadım normalde birtarafı yıldızlar diğer tarafa voltaj verdiğimde düşük devir yıldızı kaldırıp voltaj verdiğimde yüksek devir çalışması lazım beni aydınlatırsanız sevinirim .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım motorun markası emtaş yada camak tır galiba emtaş ise hızlı yada yavaş devir uçlarına ayrı ayrı faz ver yıldız lama yapma camak ise yavaşa enerji ver hızlı içinse yavaşı yıldız yap o şekilde hızlıya enerji ver
 
motor gamak fabrikası zaten etiketi kaale alma dedi bağlantıyı sizin dediğiniz gibi yapıp çalıştırdım anlamadığım etikete neden 750 de üçgen 1400 de yıldız yıldız yapmışlar sizce, acaba iç bağlantısındanmı bahsetmişler.
 
biraz daha detaylı anlatırmısınız şematik olarak lütfen
 
KORAY- Ü ' Alıntı:
etiket bağlantısı 750 devirde üçgen 1400 devirde yıldız yıldız ben bu etikette yazan çalıştırma bağlantısını anlamadım normalde birtarafı yıldızlar diğer tarafa voltaj verdiğimde düşük devir yıldızı kaldırıp voltaj verdiğimde yüksek devir çalışması lazım beni aydınlatırsanız sevinirim .

2 adet dahlender tipi çift sarım teksarım(ölçü aletiyle kontrol et)
Arkadaşım iç bağlantılı olan motorlara köprü atılmaz. eğer motor klemensinde 6 adet uç varsa bu dahlender motor iç bağlantılıdır. Şayet motor klemensinde 9 tane uç varsa bu dış bağlantısı olan motor demektir ve köprü gerektirir.
yıldıza yıldız bağlantının anlamı motor bobinlerin seri/paralel veya paralel/seri bağlantı yapılarak yıldız oluşturulduğunu anlatmaktadır. hangi yıldızda seri yada paralel olduğunu öğrenmek istiyorsan ölçü aletiyle dirençlerini ölç düşük direnc paralel yukseği ise seridir. seri demek hızlı demek anlamına gelmez seri bağlantıda motor yavaş dönebilir. seri yada paralel olması sargı eleman guruplarının gerekli olan kutup sayısını oluşturmak için yapılan bağlantı şeklidir.
 
slm arkadslar bende bobınajcı olarak yardımcı olmak ıstıyorum oncelıkle klemens kutusundakı tum ucları kendı aralarında olc eger hepsı bırbırıne gosterıyorsa motor dahlender sargıdır ama 3 uc bırbırıne gosterıyosa motorda ıkı ayrı sargı vardır dahlenderde omajları olc düşük omaj ceken yuksek devırdır dusuk devvre enerjı ver dırek devreye kalkar durduktan sonra ucları yuksek devre bagla enerjı ver motor devreye kalkmayacaktır bu sebepten dolayı dusuk devre yıldız koprusu at tekrar enerjı ver motor devreye gırecektır bu sekılde test edebılırsın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst