Çözülemeyen Elektrik sorunu.

Bburaks

Üye
Katılım
13 Nis 2024
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba , yaklaşık 1 senedir kiracısı olduğumuz isyerinde elektrik tesisatiile ilgili sorun yaşıyoruz. Mağazadaki elektronik aletlerin hepsi zaman zaman bozuluyor. Çay makinesi, bilgisayar, kahve makinesi vs gibi. Telefonlarda da aynı durum var. Cep telefonunu mağazada şarj etmeye başladığımdan beri telefon kafayı yedi , pil birden yüzde 10 a düşüyor sonra kendiliğinden yüzde 80 oluyor, kendi kendine uygulamalara giriyor vs gibi. Bir kaç elektrikçi geldi ölçüm yaptı, sigortaları kontrol etti, topraklamaya baktı ama sorunu bulamadı. Nasıl çözeceğim, sorun nedir yardımcı olur musunuz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ustaların veriği cevaplar şaka değil iyi bir elektrikçi bulun.
Bize hiç bir bilgi vermeden sorununuza cevap arıyorsunuz. örneğin telefondan doktoru arıyorsunuz sonra ben hastayıım hocam care bulun diyorsunuz hiç bir konuda bilgi vermiyorsunuz.

Elektrik konusunda bilginizi var mı ?
Tesisatın fotoğrafları ?
voltaj ve akım ölcümleri ?
aletler bozuldu diyorsunuz bozulan aletleri tamirciye götürmediniz mi bu neden arızalanmış diye ?
 
bu gibi durumlar binaya giren trifaze elektriğin nötr iletkeninin oksitlenmesinden kaynaklanabilir. komşularınızda da aynı sorun varsa yüzde yüz işletme nötrünüz sorunludur. binada aynı sorunu yaşayan başka komşunuz var mı? cihazlar nötr bağlantısı zayıf olunca RST ile gelen hatta size faz faz gerilimine kadar yükselen gerilim yükselmeleri olur. faz nötr bir nevi faz-faz gerilimine dönüşür. ben 10 yıl medaşta işletme mühendisi ca müşteriler başmühendisi olarak çalıştım .bu nötr iletkeni çok çok önemli bir iletkendir. bundan dolayı medaş hat sonlarındaki direklerine ayrıca bir işletme topraklaması yaparak nötr kopmalarında trafodan nötr gelmezse hat sonundan tamamlaması için. çok ideal bir çözüm değildir fakat bunu her trafo bölgesinin hat sonlarına beş on adet yapar. komşularınızda da aynı sorun varsa nedeni kesinlikle budur. nötr bağlantınızda büyük ihtimal oksitlenme veya temassızlık gibi bir durum söz konusu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,975
Kullanıcılar
450,020
Son üye
onur3647382

Yeni konular

Geri
Üst