(Yardım) Monofaze-Trifaze Geçişi Yapmalı Mıyım?

Merhabalar;

Ankara’da tatlı konsepti olan bir işletmeyiz. Açıldığımız günden beri elektrik ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Önceleri olur olmadik zamanlarda sigorta atıyordu elektrikçimizin tavsiyesiyle b20 olan ana sigortayi b40 a çıkardık. Ancak 2 gun sonra binadan dükkana gelen hat (kolon hatti dediler) yandı ve kolon hattını daha kalın bir kablo ile değiştirdik. Bu sefer sigorta atmadi ama dükkan içi sigortalar şönt yerlerinden yanmaya basladı. Yaklaşık 3 ayrı zamanda yanan sigortaları ve şönt kabloları değiştirdik. Sorunu kökten çözmek için Çağırdığımız elektrikçiler trifaze ye geçmemiz gerektiğini ve gücü 3 e bölerek sorunu tamamen çözebileceğimizi söylediler. Ancak pano büyük degil bu yuzden duvarin kırılıp büyük panonun gomulmesi gerekecek bu da dekorun bozulmasi vs gibi ekstra külfeti de göze aldik ve bununla ilgili bir elektrik muhendisiyle görüştük noterden evrak istedi gönderdik. Muhendisimiz , çizimle alakali tekrar isletmemize geldiğinde bu sefer trifaze ye gecmemize gerek olmadığını, trifazelik bir elektrik akiminin geçmediğini (demand 7,44) sadecedukkan icindeki 2,5 luk kablolari değiştirmemizi bunun sorunu çözeceğini bosuna masraf etmemiz gerektigini söyledi. Bizim de kafamız iyice allak bullak oldu. Dukkan da 2 tane ev tipi fırın monofaze, 3 tane 1500wat 1 tane 2500 watr rezistans olan benmari ve cay ocağı, kahve makinesi, derin dondurucu, 2 buzdolabi,led aydinlatmalar vs mevcut.

Simdi sizlere sorum;

1) Sadece yuksek enerji çeken makine kablolarini tava uzerinden direk panoya cekmemiz işimizi gorur mu?

2) demand 7,44 olan bir isletmede trifazeye gecemeye gerek var mi?

3) Trifazeye geçsek yine de dukkan ici kablo kalınlıklarını değiştirmemiz gerekecek mi?

Şimdiden Teşekkür Ederim.
Tesisatınız ile ilgili dikkatimi çeken bir durum var . Panodan bir sürü antigron kablo çıkıyor. Bunlar nedir ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst