YG trafodan gelen ses / uğultu

Mümkünse nüve göbek saplamalarını sıkın.Büyük bir ihtimalle gevşemiştir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
zaman zaman uğultu gelmesi ilginç yağda sargılarda nüvede kademede sorun olsa devamlı gelmesi lazım muhtemelen o.g voltajı aşırı dalgalanıyor yada yüklerin girip çıkmasında oluyor yinede yukarıda yazılanları da kontrol etmek lazım ve ne zaman hangi sıklıkla olduğunu yazarsan daha fazla yardımcı olunabilir
 
Hemen Hemen Bütün olasılıklar yazılmış...

Peki
Trafo Terazidemi eminmiyiz ?
 
Saygılar.çalıstıgım işyerinde 250kva lık tarafondan hışır hışır sesler geliyor..ses baya yüksek baglantı yerlerini kontrol edip sıktık ama sonuç aynı kablolarda anarmol bir durum yok bu ses neden olabilir ..???
 
evet yüke göre akım ve gerilimleri normal gözlem altında tutuyoruz gerilim de anarmollik yok
 
arkadaşım gelen ses nüvedeki sestir nüve saçlarının arasındaki verniğin zamanla yüke göre ısnmasından dolayı özelliğini kaybetmesi ve ayrıca boyundurukların yine zamanla gevşemesinden dolayı sesçıkar.Bu konuda sizin yapabileceğiniz bir şey yok ancak fabrikalar ile irtibata geçerek konuyu çözebilirsiniz.Kolay gelsin
 
trafodan gelen sese o kadar takılma,aşırı ısınmazsa sana problem çıkarıcanı sanmıyorum.aynı durum benim çalıştığım yerdede var.Yalnızca gürültü yapıyor.
 
Arkadaşım tarfolardan zaman zaman sesler gelebilir. Ama kısa süreli seslerdir. 1-3 saniye O da yük değişim sesleridir. O seste bilinir. Aksi bir ses gelmez. Trafonun içinde anormal bir ses gelirse; (orta gerilim veya yüksek gerilim trafolarında) zaten o sesi anında rölelerin hisseder veya sigortası atar. Trafodan gelen seslerden korkmayın; hareketli parçası yoktur.AMA MUTLAKA PROFOSYONEL BİR TRAFO FİRMASINA RÜTİN KONTROL VE BAKIMLARINI YAPTIRDIYSANIZ.:)
 
ses yüksek gerilim tarafından geliyordur kablo başlığı veya mesnet izalatörler kacırıyor olabilir karanlık bir ortamda gözetleye bilirsen görme şansın vardır. yada kontrol et toprağa dogru ark akışı izine rastlaya bilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,078
Kullanıcılar
450,046
Son üye
premier92

Yeni konular

Geri
Üst