yeraltı kablosu yanında çekilen boru

Genellİkle İst. anadolu yakasinda og. kablolarinin yanina dedİĞİnİz gİbİ pvc boru dÖŞenİyor. ÇÜnkÜ İlerİde tr. merkezlerİ ve dm. arasindakİ fİberoptİk kablo baĞlantilari İÇİn kulanilacak miŞ...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kablo güzergahının iki ucunda da ne olduğu önemli tabi
zayıf akım (telefon internet gibi) ana beslemesinin tesise girişi ya da çıkışı olabileceği gibi
beslemenin kumanda ve kontrolü için de olabilir (kompanzasyon panosu saçma biyerdedir ya da jeneratör kumandası için vs.)
ama gazlı kontrol sistemini ilk defa duyuyorum
 
bende hiç duymadım gazlı kontrol sistemini büyük ihtimal fiber optik kablodur...
 
kardeş gazlı kontrollu sistem olamaz çünkü düşünsenize o kablonun koptuğunu ve ç.ıkan kııvılcımlarla neler olabileceğini. bence olurya talep gücü ilerde artarsa bir daha kazmamak için boş boru koyulmuştur
 
aslında bende ilk cevap veren arkadaşla aynı şeyi düşündüm. tarif ettiğin şey tam olarak yüksek gerilim kablosunun kendisine benziyor. ayrıca içinden gaz geçiyor diyen arkadaş biraz **************** kusura bakmasın bana öyle geldi sadece:)


Düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz

Düzenleme: korkmaz_design
 
yüksek gerilimde iletişim eger havai hatlar ise kuranportor yardımıyla yapılmaktadır. Fakat son zamanlarda ülkemizde 154kV ve 380 kV yer altı kablolarıda hızla yayılmaktadır.

Yer altı kablolarında iletisim ozel fiberler yardımıyla yapılmaktadır. Bunlarda kabloların dosenmesi esnasında kablolar ile birlikte cekilerek iletisim saglanıyor. Yani o bahsettiginiz buyuk ihtimalle fiber kablosudur.
 
o borunun içinde daha sonradan basınçlı hava trafolar arası iletişim amaçlı fiber optik kablo çekiliyor
 
ya sende öyle bi soru sormuşunki kardeşim kablonun yanında çekilen kırmızı boru,sarı çizmeli mehmet aga.herşey olabilir burası türkiye arkadaş su borusu dahi olabilir dedi.tam olarak karşılığını almazsın bu sorunun o yüzden boşver.
 
arkadaşlar, bu borular belli bir merkezden fider üzerindeki trafo merkezlerini kontrol ve kumanda etmek üzere fiber optik kablo çekilmesi için döşendi. daha sonra ise belli problemler yüzünden projeden vazgeçildi. daha sonra havadan röleler vasıtasıyla radyo dalgaları şeklinde kurulmsı düşünüldü, ondan da vazgeçildi. şu anda ise fider otomasyonu projesi tamamen rafa kaldırıldı. gördüğünüz borular 10 atü basınca dayanıklı HDPE (polietilen) borulardır.
 
HDPE borular genellikle Mavi renk olur ben hiç kırmızı görmedim...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst