yangin santrali hat sonu direnci

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar hat sonu direnci sadece konvansiyonel sistemlerde mi var, ayrica bu direnç tam olarak nerede ve ne amaçla kullanilir??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Duman ya da ısı dedektörlerinde 2 giriş 2 de çıkış klemensi vardır. Bir zone a 2 dedektör bağlayacaksan, örn. 1 nolu zone ucundan çıkar 1. dedektörün giriş klemensine girersin, çıkış klemensinden çıkıp 2. dedektörün giriş ucuna bağlantı yaparsın. Hat sonu direncini de 2. dedektörün çıkış klemensine köprülersin... Örn. 6 zone lu bir santralda 5 zone kullanacaksan, 6. zone u santral klemensinde direnç ile köprülersin...
Yangın ihbar sistemi yapan firmaların kendilerine özel bağlantı şemalarını internet sitelerinden bulabilirsin...
 
zone derken loop veya çevrim mi demek istiyorsun?? zone ile çevrim farkli şeyler. Benim bildigim ve adindan da belli olacagi üzere hat sonu direnci hatlarin sonunda kullanilir.Ama bilmediğimden soruyorum ne işe yarar bu zimbirti???
 
arkadaşım o zımbırtıyı kullanmanın amacı hattın kopması durumunda alarm paneline hat kopuk alarmı vermek içindir...genelde 24 volt civarı bir besleme kullanılır hatsonu direnci ile bu voltaj 21 volt civarına çekilir.herhangi bir hat kopması sonucu voltaj yükselecegi için sistem bu hattın kopuk oldugunu algılar ve gerekli ikazı üretir.
 
Her bölgenin dedöktörlerine bağlanan küçük adres modülleri sayesinde ,panel hangi dedöktörden sinyal geldiğini algılar ve panelde görüntülnebilir.
örnek: 5.bölge 2.dedektör
saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,280
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst