yıldız üçgen sigorta atması

Motor etiketinde Normal akım 22 A yazıyorsa, aşırı akım rölesini 25 A e ayarlamak motoru fazladan yüklemek demek. Bu da motorun ömrünü azaltır
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
t67ww.bmp


11 KW bir motoru Çalıştırabilmek için 25 A sigorta normal şartlar altında yeterli C32 sigorta motora göre yeterli derecede.Sigortanın görevi nedir Devrede kısa devre varsa alıcıyı korumak 2X2=4 asla değişmez.Büyük ihtimalle kumanda devrende çalışıyor yıldız bırakıyor üçgenide devreye sokuyor.Buraya Kadar hemfikiriz umarım.yukarıdaki resimde sistemin güç devresini paylaştım.Dikkat edersen Üçgen kontaktörünün çıkışı yıldız kont. çıkışına bağlı şöyle sölemek gerekirse zaman röleleri yıldızdan üçgene geçirirken o yıldız kontaktörünün üstündeki köprüden senin üçgen kontaktörünün çıkışı anlık kısa devre yapıyor.Buda zaman rölesinden alakalı bir durum eğer zaman rölesini değiştirirsen problemin çözülecek diye düşünüyorum.Kaliteli bir zaman rölesi kullanmak yıldız-üçgende çok önemli.
 
Arkadaşım motorla neçalıştırıyorsun örnek kompresörse hava basıncından veya yolverme valfinden
yatar freze gibiyse kayış gerginlikleri şalterlere fazlatakılı kalma ama motorda tmş daha sağllıklıdır amperi motora göre seçersin veya normal sigorta kullnıp termik röle kullan mutlaka
 
Motorun çektiği akımları ölçerseniz size yol gösterici olur ama önce çalışıp şimdi sigorta atması bi devre elemanın görevini tam yapamadığını gösteriyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,912
Kullanıcılar
450,200
Son üye
yasaryasar2234

Yeni konular

Geri
Üst