yıldız üçgen kafamı karıştırdı

pratik ve teknik olarak (u) r den beslenirken u nun karşısı (x) s den mi beslenmeli yoksa aynı fazmı olmalı doğrusu nedir aynı faz olursa ne olur


teknik olarak, ucgen baglantida; sarginin bir ucunda a fazi digerinde b fazi olmalidir. sarginin uclari (u-x) ayni fazdan beslenirse, ayni sarginin iki ucu arasinda gerilim farki olmayacagi icin hicbirsey olmaz. bunu bir lamba gibi de dusunebilirsiniz, lambanin bir ucuna faz digerine notr verdiginizde lamba yanar ama iki ucuna da faz verirseniz o lamba yanmayacaktir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dolayısı ile yıldızda ayrı ayrı fazla çalışırken güç devresini dikkatli yapıp üçgendede ayrı ayrı fazdan çalıştırmamız gerek değilmi ?
 
dolayısı ile yıldızda ayrı ayrı fazla çalışırken güç devresini dikkatli yapıp üçgendede ayrı ayrı fazdan çalıştırmamız gerek değilmi ?

en sagdaki guc devresini incelerseniz eger;

ana kontaktor (m) cektiginde r-s-t fazlari sirasi ile u-v-w uclarina gitmektedir. motorun yildiz calismasi esnasinda x-y-z uclari birbiri arasinda kopruludur ve yildiz kontaktorunun baglantisinda siralama onemli degildir. motor ucgen calismaya gectiginde ise m kontaktoru uzerinden sirasi ile u-v-w uclarina giden r-s-t fazlari, yine sirasi ile z-x-y uclarina gitmektedir.

haliyle motorun ucgen calismasi esnasinda; a sargisinin uclarina r-s, b sargisinin uclarina s-t ve c sargisinin uclarina da t-r fazlari uygulanmaktadir.
 
teşekkürler güzel bir çalışma oldu eklemek isteyen varsa sevinirim yoksa şayet bukadarlık kafi
 
yıldız-ucgen.jpg


YILDIZ ÜÇGEN KUMANDA VE GÜÇ DEVRESİ
 
bencede zaman rolesi derım, uclar yanlış baglanmıs olsa faz cakısmasından dırek kılıtler motor ama durmasına yakın ucgen devreye gırıyorsa zaman rolesı derım baska alternatif goremıyorum bu işte..
 
zaman rolesini değiştim küçük bir sorun olsada yıldız bağlatıdaki ucları sırasıyla değiştirerek doğru bağlantıyı buldum herşey yolunda çalışıyo teşekkürler.
 
kalkışlarda üçgen,normalde yıldız olması gerekiyor.
 
kalkışlarda üçgen,normalde yıldız olması gerekiyor.


kalkislarda derken motorun kalkisindan, motorun yol almasindan bahsediyorsaniz eger yazdiklariniz yanlis bilgiler. motora ilk enerji verildiginde yildiz bagli olarak calisir ve sargi basina dusen gerilim dusuktur, motor yol aldiktan sonra ucgen calismaya gecer ve sargi basina dusen gerilim artar.

kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,070
Kullanıcılar
450,041
Son üye
mehmetozadam82

Yeni konular

Geri
Üst