yıldırım düşmesi sonucu patlayan izolatör

koruma teli düşüne bilirsin kesin çözümdür fakat maliyet işide var ortada. Nekadar zaman da bir olduğu da önemli tesis masrafı kurtarırmı ? birde yüzey yalıtkanlığını arttıran kinyasallar var etkilibir yöntem biz teiaş ta kullanıyoruz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Patlar. Daha da kötüsü olabilir. Öncelikle aldığınız parafurd markasının kalitesine dikkat ediniz. Çin malı parafudrlar iş görmez. Kaliteli ürün kullanın. Ucuza kaçmayın. Yıldırım tehlikeli bir husustur. 5 izolatörle kurtadığınıza sevinin. Daha da pahalıya mal olabilirdi. Parafurdlarda dikkat edilmesi gereken 2. şey Parafudr topraklamasıdır. Rarafurd topraklaması kötü ise parafudr işe yaramaz. Şartmanelere uyalım, uymayanları uyaralım. Ayrıca cok uzun hatlarda arada birer ikişer parafudr kullanın ki izolatörleriniz ve direkleriniz hasar görmesin. :p
 
Yüksek gerilimde yürüyen dalgalar dediğimiz bir olay vardır. Hatta düşen yıldırım hat sonundaki parafudurlara ulaşıncaya kadar yoldaki bazı izolatörlere zarar verebilir. Hatlar uzunsa aralarda da parafudurlar olursa faydalı olur düşüncesindeyim. Bazen önce parafudurlar iş görür bazen de yetersiz kalıp patlarlar ve parçalanırlar arkasından da yıldırımların arkası kesilmez ise patlama sırası izolatörlere gelir.
Bazen parafudurlar delinerek iletken hale gelebilirler. Görevliler arıza mahalline geldiklerinde ellerinde uygun parafudur olmadığı için parafudur bağlantılarını söküp giderler. Bazen bu yaptıklarını unuturlar bazen de iş yoğunluğu sebebiyle tekrar aynı noktaya dönemezler. Bu durumda hatta parafudur olmadığından izolatörler patlar veya trafolar ya da kablolar yanar.
 
Silkon parafudur kullan elaştik olan diğer epoksi reçineler iyi degil.
 
Polimer gövdeli parafudrlardan güzel netice aldık, olaki parafudr arızalanır ise kendini şebekeden ayırıyor ve hatta arıza aramaya çıkmıyoruz :)
 
bana kalırsa topraklama düzenine mutlaka gözden geçirilsin.........
 
yani izolatör ile atlatmanıza şükretmeniz lazım. ya trafolar zarar görseydi ....
 
arkadaşlar bazen parafodurda koysan fayda etmiyor benim sf6 galı kesicimin tüpünü patlatmıştı ben kabinin girindede çıkışındada parafodr olmasına rağmen ama parafodr her zaman iyidir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst