yıldırım düşmesi sonucu patlayan izolatör

Evcioglu

Üye
Katılım
14 Ara 2007
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
39
Hattın işletme gerilimi 34,5 kV, yıldırım düşmesi neticesinde aynı direkte 5 adet K1 izolatör patlamıştır...
 

Ekli dosyalar

  • Resim(25).jpg
    Resim(25).jpg
    72.1 KB · Görüntüleme: 274
  • Resim(27).jpg
    Resim(27).jpg
    59.3 KB · Görüntüleme: 197
  • Resim(26).jpg
    Resim(26).jpg
    59 KB · Görüntüleme: 164
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn.Evcioglu ,ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz.Yoksa peynir,ekmek gibi izolatör tüketmeye devam mı edeceksiniz.Büyük ihtimal tedbir konusun da insiyatifin,yetkin yoktur.Ama safın belli olsun arkadaş.
 
uysalb ' Alıntı:
parafudr yok muymuş?
parafudur olsaydı eger,sanıyorumki 5 izalatör birden patlamazdı,yada parafudurda patlaktı.
 
sn evcioglu, bu izalatörleri patlayan direk; taşıyıcı,durdurucu,nihayet direğimi?bulunduğu ortam,dağmı?ovamı?özel bir hatmı?atmosferik bir ortamdamı biraz açıklayıcı bilgi verirsen,konuya vakıf olan arkadaşlar bilgi vereceklerdir sanırım.benim tecrübeme göre bu direğe yakın direklerin izalatörleri'de hasar görmüş olabilir.kolay gelsin
 
dağıtım şirketlerinin bazı sorunları çözebilmek için parafudrları devreden çıkardıklarını duydum.ne kadar doğru acaba diye düşünürken güzel ülkemde olduğum aklıma geldi,avazım çıktığı kadar sustum ;D
 
arkadaşlar bizimde başımıza böyle bir olay geldi hatta parafudur olmasına rağmen enerji verdğimiz fabrikalardan birine yıldırım düşmüş parafudurda görev yapmış ama bu arada mesnet izolatörüde patlamış. şimdi parafudr kapasiteleri ve topraklama tekrar gözden geçiriliyor.
 
direk: taşıyıcı, çift santrifüj, 4 devre, parafudrlar fider çıkışlarında ve abonelerde mevcuttur, o gün meydana gelen aşırı şarjlı havada olay gerçekleşmiştir, direk bir tepenin üzerine denk gelmekte ve topraklamasında sorun yok. çok rastlanır bir durum değil, çözüm için fikri olan varsa yazsın, 5 senede bir gerçekleşen bir olayamı acil çözüm bulmakta fayda var yoksa haftada bir gerçekleşen bir sorunamı çözüm bulmakta fayda var, bu sorunun cevabını da tknsyn arkadaş versin bize :)
 
Şartnamelere uymasada kendi iş akışının devamı için yıldırım düşen direk ve çevresi incelenerek.Uygun direge (tepe üstü gibi)Hat sonundaki gibi Parafudr ekleyebilirsiniz.Demekki hat sonu ve abonelerdeki parafudrlar fayda etmemiş.Birde T.M nin topraklama yapısına göre (dirençten)gibi bakılarak örneğin Uç 24 ve uygun degerli parafudr seçilmeli.
 
bir hatta yıldırım düştüğü vakit neler olacağını kimse bilemez istersen hatta paralel 10 parafudur tak
yıldırımın düşme anında boşalan yükün miktarını biz fani kullar asla bilemeyeceğimizden
eğer hatta bir şey olmamışsa parafudur çalıştı diyoruz.ama şekilde görüldüğü gibi izolatörler patlamışsa kabahati
elektrikçi arkadaşta arıyoruz.belkide teknik bir hata sonucu bu görüntülerle karşılaştı,yoksa neden bizle paylaşsın
ama söz konusu yıldırımsa herşey için 2 kez düşünürüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst