Wincc flexible ile mssqlserver kullanimi

deu_elk

Üye
Katılım
17 Haz 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar.Çalıştığım şirkette üzerinde çalıştığımız bir Scada uygulaması var.Şu an proje içerisinde mssqlserver'ı kullanmam gerekiyor.Ama konu hakkında hiç bilgim yok.Yani kısacası database,server nedir nasıl oluşturulur veri nasıl saklanır gerektiğinde nasıl kullanılır hiçbir bilgim yok ve ÖĞRENMEK istiyorum.Elinde bu konu hakkında döküman olan arkadaşlardan rica etsem gönderirler mi?(notların ingilizce olması farketmez)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
abi işin zor demek isterim öncelik kimse de mesaj atmamış bu konuya ama otomasyon çok geniş bi mevzu buradan da anlayabileceğimiz gibi genelde wincc yi vbs ile programlıyorum manueli de çok iyi orada bakarsan en basitinden odbc örneklerini görebilirsin biraz kastırrrr derim şimdilik.
 
manuel derken anlayamadım hocam neyin manueli yani vbs manuelimi wincc manuel mi yani aslında ende program örneklerini olan ya da komutların anlatıldığı bir döküman olsa bayağı ilerleyebileceğimi düşünüyorum ama hiç döküman yok.yani internette araştırıyorum ama resmen çöplük olmuş kısacası somut bir sonuca varamadım sendeki manueli ya da komut yazarken faydalandığın dökümanı bana yollarsan sevinirim hocam
 
Bildiğim kadarıyla Wincc fiexible ile Mssql'i haberleştirmen mümkün değil. Bunun için ya VBA yada opsiyon paketi kullanman gerekli. VBA ile ilgili sıkıntı VBA kullanırsan Wincc flexible altında çalışan VBA'nın ve diğerlerinin bütün VBA kodlarını desteklemiyor olması. Bu nedenle Wincc flwxible'dan vazgeçip direkt olarak VBA veya VBA.net gibi bir program kullanman gerekli. Diğer bir yol opsiyon paketleri olabilir fakat bu paketler bütün ihtiyaçlarını cevaplıyotmu ilk önce bunu araştırman gerekli.

Bu dediklerimi bir araştır. En azından bir başlangıç yapmış olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,927
Kullanıcılar
450,016
Son üye
ahmedsayin

Yeni konular

Geri
Üst