Wincc Flexible Runtime programı hakkında soru ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,069
Puanları
156
Yaş
39
Selamun aleyküm değerli ustalarım herkese hayırlı işler diliyorum...

Bilgisayarımda wincc flexible 2008 sp3 yüklü ve wincc yi çok iyi olmasa da işimi görecek kadar çözdüm ve halen de çözüyor çözmek için uğraşıyorum Çok güzel ve çok eğlenceli bir konu...

Fakat anlamadığım bir olay var :

Şimdi ben bir bilgisayarı Scada sisteminde kullanacağım yani operatör panel kullanmayacağım ve bir bilgisayar bağlayacağım sistemdeki plc'ye

Bağlantılarında bir sıkıntım yok... Program olarak da Wincc flexible runtime kullanılacakmış...

Ama bu runtime programını bulamadım ve nasıl bişiy olduğunu merak ettim yani nasıl kullanılıyor hangi linkten indirebilirim ? gibi konularda yardımcı olabilir misiniz ?

Mesela wincc flexiblede yaptığım bir programı bu runtime ile exe haline mi getiriyoruz yoksa farklı bir uygulaması mı var vs ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Wincc Flexible ı Runtime kullanabilirsin, wincc flexible ı kurarken runtime yazılımını zaten kurulabiliyor, "wincc flexile runtime loader" yazılımıyla PC bağlantı ayarlarınızı yaptıktan sonra, wincc flex. üzerinden projenizi runtime çalıştırın daha sonra proje klasörünüz içerisinde *.fwx uzantılı bir dosya oluşacak bu dosyayı masaüstüne kısayol verip çift tıklayarak runtime yazılımının açılmasını sağlayabilirsiniz.
Yalnız runtime yazılımı lisanslı bir yazılımdır, kullanılan tag e(değişkene) göre lisans ücreti değişir. Lisans olmadan da çalışılabilir ama belirli süre sonra ekrana lisanlanmadı uyarısı çıkar OK deyip geçebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Yalnız kuracağınız Wincc Flexible, Advanced veya Profesional olmalıdır.
4440747 ilk menüden 2 tuşlayınız. Siemens Müşteri hizmetleri numarası. Burayı ararsanız nasıl ve nereden temin edeceğiniz bilgisini paylaşacaklardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,583
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst