Wincc flexible runtime sorunu

serdar75

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
29
Puanları
1
merhabalar,wincc flexible trial-30 günlük demo-ile bir program yapmış ve 1 ay boyunca sorunsuz kullanmıştım fakat süresi bitti.daha sonra işletmemize runtime lisansı aldık ve aynı programı runtime da çalıştırmak istedik,runtime çalışıyor fakat görmemiz gereken değerleri Scada ekranında göremiyoruz.değerler ###### şeklinde çıkıyor,sorun ne olabilir acaba, yardımcı olabilirmisiniz....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
normalde haberleşme olmadığında veya adresler yanlış olup plc üzerinden okumadığı zamanlarda ## şeklinde görünüyor istersen haberleşmeyi ve tag leri kontrol edip tekrar dene
 
Alakan için teşekkürler,onlarıda kontrol ettim mesela aynı pc de microwini açıp debug yaptığımda plc içindeki değerleri görebiliyorum yani haberleşme sağlam gözüküyor.plc term modunda.aynı program flexible runtime trial sürümde çalışıyordu ve gerek plc de,gerekse scada programında bir değişiklik yapmadım,sadece trial lisansı bittiği için runtime lisansı alıp kurduk.
Acaba programı trialde yapmam buna sebep olabilirmi çünkü yazılımı yaptığım winncc flexible advanced trial ...
 
runtime lisans versiyonu ile trial lisansversiyonu uyumlu olmalı oprojeyi tekrar yeni aldıgın winccflexible programında debug yap sonra runtime çalıştır. eğer versiyon farklılığıvarise flexible eskiversiyonları convert yapabiliyor.
 
Bugün işyerinde projeyi başka bir PLC ile yaptığımda proje normal çalıştı.Eskiden çalışan PLC aynı scada programında çalışmadı.Yanlız ben bu işten bişey anlamadım...

1-PLC ve içindeki program normal çalışıyor.
2-PLC ye her türlü program yüklenip çekilebiliyor.
3-microwinde debug yapılarak plc içindeki bilgiler görülebiliyor.
4-her türlü haberleşme yapılabiliyor.

Ama bu plc ile wincc flexible runtime çalışmıyor.Aynı sorun 2 sene önce cpu 214 ile başıma gelmişti,cpu 222 takarak sorunu gidermiş ve sorun plc eski,heralde bozuldu demiştim.Ama bu seferki cpu 224 ve henüz 2 aydır kullanılıyor.

Sorun plc de ama sorun ne bir türlü çözemedim.plc nin böyle bir ayarı varmı ? veya başına böyle bişey gelen varsa yardımcı olabilirmi ?
 
microwin ile plc'yi run/stop yapabiliyor ve çalışmasını gözlemleyebiliyorsan plc sağlam demektir. trial versiyonda yaptığın bağlantı ayarları ile ilgili bi sıkıntı var gibi geliyor bana. connections tabına bi göz atmanı tavsiye ederim.
 
microwin ile plc'yi run/stop yapabiliyor ve çalışmasını gözlemleyebiliyorsan plc sağlam demektir. trial versiyonda yaptığın bağlantı ayarları ile ilgili bi sıkıntı var gibi geliyor bana. connections tabına bi göz atmanı tavsiye ederim.

Sorun aslında benden değil siemens'ten kaynaklanıyormuş.Ben sorunu PC ADAPTER kullanarak ve connection ayarlarını ona göre uyarlayarak çözdüm ve firmam nihayet scada programına kavuştu.

Bu sorun internette araştırdığımda anladım ki birçok kişinin başına gelmiş ve çözülemeden kalmış genellikle,biz firmam kanalıylada siemens servisleri ve 444 lü yardım hattıyla defalarca görüştük,fakat siemens'in sadece adının büyük olduğunu,müşteri ilişkileri ve memnuniyetinde kocaman bir sıfır olduğunu anladık.

Yanlız bir daha firmam için otomasyon ve scada projelerinde asla siemens ürünleri kullanmayacağım.

Bu yüzden artık delta plc ve yazılımları kullanıyorum.Siemensten 7-8 bin euroluk malzeme alıyorsun,ufacık bir yardım için 10-15 kere arıyosun,yalvarıp çağırıyorsun,400 euro servis talep ediyorlar.Deltadan 100 dolara plc,200 dolara ekran aldık,adamlara bişey sormak için aradık,2 kere firmaya geldiler yardımcı olmak için hemde ücretsiz...

Sorun siemensten demiştim açıklayayım.

Sorun PPI protokolünde,PPI siemens in bir haberleşme protokolü ve bu protokol siemens plc nin içinde gömülü.plc nin bu gömülü ppı yazılımında zamanla veya bilinmeyen bir sebeple --siemens'te bilmiyor--hata oluşuyor ve ppı moduyla ve kablosuyla pc den scada yapamıyorsun,ama işin ilginç yanı sadece scada ile haberleşmiyor,pc ile plc aynı ppı kablo ve protokolle microwin ile haberleşiyor...

Siemens bu sorunu sonunda kabul etti ve bize PC ADAPTER satarak sorunu güya halletti !!! Tabii 270 euro +kdv daha paramızı alarak...

Buradan wincc flexible kullanarak pc ile plc scadası yapacak arkadaşları uyarıyorum.bağlantı olarak PC-PPI kablosuna güvenmeyin.Her zaman haberleşemiyebilirsiniz....maliyeti ona göre hesaplayın..

NOT:SİEMENS PC ADAPTER---270 EURO
PC PPI KABLO ---90 EURO
DELTA PC-PLC KABLO ---SADECE 7 DOLAR (İsterseniz kendiniz bile yapabilirsiniz,şeması delta sitesinde mevcut)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst