Voltaj Düşüklüğü

trafodan gelen son direk bide burası
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sanırım Sizin kompanzasyon sorununuz yoktur. (Reaktif gücünüz ölçülmez). Böyle ise Direk bir kondansatör bağlayıp denemenizi önerim. Monofaze bulabilirseniz 1,5 ile 2,5 kVAR arası. Bulamaz iseniz 5 kVAR Trifaze kullanın. Sanırım motorun ana sigortasından faz ile nötr arası bağlamanız yeterli olacaktır.

Kondansatörlü - kondansatörsüz pano voltajlarını yazarsanız sevinirim. Biz de görmüş oluruz. Mümkünse trafo çıkışındaki voltajları da yazabirseniz iyi olur. İşe yarasa düzgün bir sigorta pano VS sistem yaparsınız.
 
tam olarak istediğim cevabı almak üzereyim bn asıl bunu sormuştum sagolun . kondansatör baglayabiliriz yani öylemi
 
Bağlayabilirsiniz. Ben lisede (1985) evdeki floresan lambaya bağlamıştım. Prize de sabit takmıştım. Floresanlar için olanlar vardı (Tekli için 3.66 MikroFarat çiftliler için 6.28 Mikrofarat diye aklımda kaldı) Gece 8-10 arasında düşük voltajdan dolayı floresan lambanın yanmaması konusunda faydası olmuştu.

Sizde Ana sigorta çıkışından faz alıp 1 uca nötrü diğer uca sabit olarak bağlayıp deneyiniz. Devamlı devrede olsun. Yazdığım güçlerde sigorta atmaması gerekir. Çok güçlü bağlarsanız kapasitifi arttırıp gerilim düşüşüne neden olursunuz. Birkaç farklı kondansatör deneyip en iyi sonuca ulaşmaya çalışın. Sonuç Gerilimlerini yazarsanız seviniriz. Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,509
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst