Monofaz elektrikte voltaj düşüklüğü

"Tesisatın revize olması " cümlesinden, elektrik tesisatının Bakım ve onarımının yapılmasını kastediyorsanız, evim müstakil ve yeni bir ev. Kendim yaptırdım ve yaklaşık 1,5 yıl önce taşındım. Kullanılan elektrik malzemeleri ve kablolar sağlam ve kaliteli. Kendim yaptırdım. İnşaata 2013 te başlamıştık. O zaman trifaz zorunluluğu yoktu Tabii ben de bu işlerden anlamadığımdan olsa gerek evin elektriği monofaz olarak çekilmiş. Tek eksiğimiz bu sanırım. Ama buna rağmen akımın çok fazla olacağını ve hepsi aynı anda çalıştırılırsa yangın çıkma ihtimali bile olur demişsiniz biraz ürktüm doğrusu. Kafam çok karıştı.:confused:
Zamanında monafaze idi o zaman şantiye elektriği almamissiniz daimide monafaze olacaktı. Sorun cikmayacakti benim bildiğim yanlista olabilir arkadaslar daha iyi bilirler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba zkalmaz

Sizin problemin benzerini Balat'ta yaşadım. Bir ziyaret için gittiğim yerde regulatör olmasına rağmen düşük voltaj vardı. 160 volt. Bir çok cihazları yanmış. Sorun doğalgaz çalışanlarının yoldaki yer altı kablolarını patlatması ve tamiri sonrası yaşanmış. Bağlı oldukları Elektrik kurumuna iadeli taahhütlü dilekçe yazıp tüm mahalledeki sorunlu binalara imzalattık. Takibini de yaptım. 1 ay sonra gelip 220 volta yükselttiler voltajı. İsterseniz size de ücretsiz bir dilekçe yazarım. Arasanız da ilgilenmezler.

mail adresim. ***@***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Salona 40W led ampül aldım taktım çalışmadı. Bir ölçeyim dedim tek faz 170 Vac gösterdi. Meğer led 180-220 Vac arasıymış. Sonra tost makinesin de arızalandı. Sakarya merkezde ikamet ediyorum. Sedaşı aradım arızayla ilgileneceklerini söylediler bakalım ne olacak ona göre buraya yazacağım.
 
Son düzenleme:
Şu şekil bi arızaya denk gelmiştim ve faz notr arası 180 V civarıydı nötr hattınizı kontrol edin.Apartman veya mustakil evde oturuyorsanız ana beslemeyi kesin sonrasında gerilimi ölçün eğer gerilim halen düşükse dağitim şirketiyle temasa geçiniz.
IMG_20201029_163931.jpg
 
Şu şekil bi arızaya denk gelmiştim ve faz notr arası 180 V civarıydı nötr hattınizı kontrol edin.Apartman veya mustakil evde oturuyorsanız ana beslemeyi kesin sonrasında gerilimi ölçün eğer gerilim halen düşükse dağitim şirketiyle temasa geçiniz.Ekli dosyayı görüntüle 70277
Teşekkür ederim ilginiz için gündüz panonun içine bir bakacağım ona yorumu guncellerim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst